Πολιτικη & Οικονομια

Παπανδρέου: «Έτοιμος να συμβάλω στην κεντροαριστερά»

Συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στη Deutsche Welle

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το εκλογικό αποτέλεσμα «δεν προκαλεί ανάγκη άμεσης προσφυγής σε εθνικές εκλογές», επανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κάλπη έδωσε μηνύματα και πως υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν: «Πιστεύω ότι σαν ένα προοδευτικό κίνημα η δημοκρατική παράταξη πρέπει να θέσει μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη δομή ενός ακόμα πελατειακού συστήματος, κατεστημένων που ακόμα κυριαρχούν και επηρεάζουν αποφάσεις και την πολιτική ζωή του τόπου».

Σε ερώτηση για την κεντροαριστερά ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως είναι πάντα έτοιμος να συμβάλει και να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς ώστε όπως είπε να παίξει «έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος».

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν απέρριψε το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας της κεντροαριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ αν και όπως είπε, δεν πρέπει «να βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο». Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη συζήτηση για τα σχέδια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο κ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε παρουσίασε ανάλογο σχέδιο στο διάστημα που ήταν πρωθυπουργός της χώρας. Αναφορικά με την πρότασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος τότε, εμφανίστηκε βέβαιος ότι σε περίπτωση που θα είχε διεξαχθεί, μια μεγάλη πλειοψηφία θα απαντούσε θετικά στο ερώτημα της κυβέρνησης, εάν «θα πρέπει να στηριχθεί το πρόγραμμα της προσαρμογής».