Πολιτικη & Οικονομια

Εθνική ενότητα και κοινωνική συναίνεση ζητά ο Βενιζέλος

Ξεκίνησε η συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για εθνική ενότητα και κοινωνική συναίνεση μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την έναρξης της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο πρόκειται να παρουσιάσει προτάσεις του προς αυτήν την κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, το βασικό συμπέρασμα των τριπλών εκλογών ήταν η διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα, κάτι, που, όπως είπε, συνιστά μία πολύ σημαντική βάση εκκίνησης για να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

«Είμαστε λίγα βήματα πριν από το τέλος, πρέπει να τα κάνουμε όλοι ενωμένοι» σημείωσε, επισημαίνοντας πως «ένα δεύτερο μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι ότι δεν θέλουν αυτόν τον συμβολικό εμφύλιο πόλεμο που επιθυμούν ορισμένοι». «Πρέπει να ενώσουμε ξανά το έθνος και θα έχω την ευκαιρία να σας παρουσιάσω μερικές σκέψεις μου προς την κατεύθυνση αυτή της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης» συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στον κ. Κάρολο Παπούλια.

Σε ό,τι αφορά τα της Ευρώπης, μετά και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Βενιζέλος είπε, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να αναβαθμιστεί το Κοινοβούλιο, γιατί αυτό είναι, όπως σημείωσε, το μήνυμα των λαών. Τόνισε πως «κυρίως μας ενδιαφέρει το νέο μήνυμα πολιτικών, δηλαδή θέλουμε ανάπτυξη, απασχόληση, μια Ευρώπη φιλική και ορατή για τους πολίτες ... δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία». Υποστήριξε μάλιστα πως πλέον είναι δυνατόν να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση πανευρωπαϊκή με άλλους όρους: «Εμείς ήμασταν αιχμάλωτοι νεοφιλελεύθερων πολιτικών γιατί έπρεπε να δανειστούμε. Και τώρα, η επάνοδος στην κανονικότητα, μας επιτρέπει να μπούμε σε μία διαπραγμάτευση πανευρωπαϊκή με άλλους όρους».