Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 484

Τελικά η «σύνθεση» απόψεων, και έντονων διαφωνιών, έδειξε διαφορά στο 3% plus.

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 484
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68998-153270.jpg

Οι σκέψεις του Ρεπόρτερ της Athens Voice.

Η μάχη του παρασκηνίου δόθηκε στα επιτελεία των δημοσκόπων για το exit poll της περασμένης Κυριακής, για το εύρος της διαφοράς ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στις ευρωεκλογές.


Αν δεν υπήρχε το σφάλμα του πρώτου γύρου με τη Ρ. Δούρου, μας λέει αναλυτής, θα έβγαινε και στο δεύτερο γύρο μια διαφορά 6% και βάλε.


Όμως στη σύσκεψη για τη στάθμιση του πρώτου δείγματος (για τις 7 μ.μ.) κάποιοι έπεσαν στο άλλο άκρο και έδιναν διαφορά κάτω από 2%.


Τελικά η «σύνθεση» απόψεων, και έντονων διαφωνιών, έδειξε διαφορά στο 3% plus.


Για την ιστορία, με βάση τις δημοσκοπήσεις της περασμένης Παρασκευής, πιο κοντά στη διαφορά έπεσαν η MARC με 3,6% και η ALCO με 3,4%.


Μαθαίνουμε ότι ο Μανώλης Γλέζος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές...


Θυμηθείτε, οι ενδοκυβερνητικοί κραδασμοί με τις στηρίξεις πρωτοκλασάτων σε Μώραλη στον Πειραιά και Μπέο στον Βόλο, θα έχουν επιπτώσεις στον επικείμενο ανασχηματισμό.


Δύο υπουργοί, ο Άδ. Γεωργιάδης και ο Ά. Γεροντόπουλος, και η εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Ασημακοπούλου είχαν προβλέψει πρωτιά για τη ΝΔ. Ατυχία...


«Θα διεκδικήσουμε το αίτημα (για πρόωρες εκλογές) όχι μόνο πολιτικά αλλά και με την κινητοποίηση των πολιτών». Εκδοχή του «Αριστερού Ρεύματος» διά στόματος Π. Λαφαζάνη.


«Η κυβέρνηση δεν φεύγει αύριο αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται». Θυμίζουμε στον Δημ. Παπαδημούλη το κεντρικό σύνθημα «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν».


Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση είναι ένα «πολυπαραγοντικό φαινόμενο που δεν έγινε κατανοητό από τον κόσμο, γιατί... δεν το επικοινωνήσαμε στο άριστο επίπεδο». Ανάλυση... επιπέδου από το γραμματέα Θ. Θεοχαρόπουλο.


«Στη διαδρομή μου είδα στο πρόσωπό του τον πρωθυπουργό που γνωρίζει, τον πρωθυπουργό που διαπραγματεύεται, τον πρωθυπουργό που υλοποιεί βήμα- βήμα τις δεσμεύσεις του». Μ. Σπυράκη, ευρωβουλευτής ΝΔ.


Ψωμιάδης, Πολύδωρας προσεγγίζουν Νικ. Κακλαμάνη για μια ακόμα ανασυγκρότηση της «λαϊκής Δεξιάς». Από κοντά και ο Π. Καμμένος.


Ο Καρατζαφέρης πάντως δεν ακολουθεί. Με τέτοιο ποσοστό του ΛΑΟΣ θέλει αυτός την πρωτοβουλία των κινήσεων.


Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξ. Χαρακόπουλος ξαναχτύπησε: «Σταυρός σε ανθρώπους του θεάματος, μόνον λόγω αναγνωρισιμότητας, δεν προσφέρει τίποτε στη επίπονη προσπάθεια της χώρας να επανακτήσει την αξιοπιστία της».


Η δήλωση αφορούσε σε, τουλάχιστον, μια περίπτωση στη ΝΔ. Και έγινε στο όνομα του Κώστα Καραμανλή. Για να μην ξεχνιόμαστε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ