Πολιτικη & Οικονομια

Σοκαρισμένος ο Μητσοτάκης για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη

Το μήνυμά του στο Twitter - Καμία πληροφορία μέχρι στιγμής για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη και επικοινώνησε με τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αυστριακό λαό για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη.

Ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αυστριακό λαό αναφέροντας τα εξής:

«Σοκαρισμένος από τις τρομερές επιθέσεις στη#Vienna. Έχω μεταφέρει στον @sebastiankurz την πλήρη αλληλεγγύη μας. Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους στη Βιέννη και τις αρχές που ασχολούνται με την κατάσταση. Οι καρδιές μας, είναι με τα θύματα και τους αγαπημένους τους. Η Ευρώπη είναι ενωμένη ενάντια στην τρομοκρατία».

 

Μακελειό στη Βιέννη - Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης

«Μέχρι αυτήν τη στιγμή, στις 00.00 τοπική ώρα (01.00 ώρα Ελλάδας) δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, καμία πληροφορία ούτε για την ταυτότητα, ούτε και για τον αριθμό των θυμάτων», σύμφωνα με την πρεσβεία της Ελλάδας στη Βιέννη, στο κέντρο της οποίας ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν περαστικούς.

Παράλληλα μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), ο δήμαρχος και κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ επιβεβαίωσε ότι νεκροί είναι ένας περαστικός και ένας ύποπτος που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς, ενώ 15 τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα, πάντως, με αυστριακά ΜΜΕ που επικαλούνται πληροφορίες από την αστυνομία, τα νοσοκομεία και το Υπουργείο Εσωτερικών, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 7 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένας αστυνομικός.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ