Πολιτικη & Οικονομια

Βενιζέλος-προπηλακισμός πρύτανη: Το συμβάν μάς προσβάλλει όλους

«Συνιστά χυδαία προσβολή της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευάγγελος Βενιζέλος
Ευάγγελος Βενιζέλος © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η δήλωσή του για τη φωτογραφία από τον προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Το συμβάν μάς προσβάλλει όλους», σημειώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τη φωτογραφία από τον προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα στο γραφείο του, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις

«Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αιχμάλωτο των καταληψιών που του έχουν «φορέσει» επιγραφή «αλληλεγγύης στις καταλήψεις» συνιστά χυδαία προσβολή της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Το συμβάν δεν προσβάλλει τον Πρύτανη, αλλά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα. Μας προσβάλλει όλους», σημειώνει σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέτει: 

«Κανένας πανεπιστημιακός δάσκαλος και κανένας ενεργός πολίτης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σιωπηλός τέτοια φαινόμενα βίας που διαβρώνουν τη δημοκρατία και ακυρώνουν την έννοια του Πανεπιστημίου. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα εθνικής αυτοκαταστροφής που δυστυχώς πολλοί κατά καιρούς τα εξέθρεψαν ή τα ανέχθηκαν.  Όσοι πιστεύουν ότι η συμβίωση με τη βία είναι μέθοδος επιβίωσης μέσα στο Πανεπιστήμιο κάνουν ιστορικό λάθος. Καταδικάζουν τη χώρα και την κοινωνία σε μόνιμη υστέρηση». 

 

Η φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αιχμάλωτο των καταληψιών...

Δημοσιεύτηκε από Evaggelos Venizelos στις Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ