Πολιτικη & Οικονομια

Συλλυπητήρια Βενιζέλου για τον θάνατο του Πέτρου Κουναλάκη

«Ο πολιτικός του λόγος είχε πάντα ιδιαίτερη χροιά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευάγγελος Βενιζέλος
Ευάγγελος Βενιζέλος © EUROKINNISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Συλλυπητήρια ανάρτηση έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον θάνατο του Πέτρου Κουναλάκη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση για το θάνατο του Πέτρου Κουναλάκη: «Ο Πέτρος Κουναλάκης είχε αναστοχαστεί με τον πιο δημιουργικό τρόπο  πάνω στις πλούσιες εμπειρίες του από τον χώρο της ανανεωτικής ευρωπαϊκής αριστεράς. Ήταν ανεξάρτητος, ανοικτός, μετριοπαθής, ενωτικός, επίμονα δημοκράτης  και πολιτικά φιλελεύθερος. Γνήσια προοδευτικός. Ο πολιτικός του λόγος είχε πάντα  ιδιαίτερη χροιά. Τον αποχαιρετώ με μεγάλη θλίψη. Συλλυπητήρια στη Ξένια Κουναλάκη και όλους τους  δικούς του ανθρώπους».

Ο Πέτρος Κουναλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1937 και σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ από το 1959, στην διάρκεια της δικτατορίας εργάσθηκε στη Γερμανία και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης.

Στη διάσπαση του 1968 εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στην συνέχεια ήταν στέλεχος της ΕΑΡ και του Συνασπισμού, από τον οποίο παραιτήθηκε το 2003, διαφωνώντας με τις θέσεις του έναντι του ΠΑΣΟΚ και της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων, που ο ίδιος υποστήριζε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ