Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης από τη Σούδα: Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις

«Με τις αρετές του Έπους του '40»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI

Στη Σούδα βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφτηκε το πλήρωμα του υποβρυχίου «Κατσώνης» στο πλαίσιο της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο υποβρύχιο «Λάμπρος Κατσώνης» για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και έστειλε το μήνυμά του με αφορμή την επέτειο του Έπους του 1940.

Στο μήνυμά του για την επέτειο 80 χρόνων από το Έπος του ' 40, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Την εθνική ενότητα, το υψηλό φρόνημα, την αίσθηση αλληλεγγύης όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία επέτρεψαν στην Ελλάδα να γράψει το δικό της Έπος πριν από 80 χρόνια, χρειάζεται να τα επιστρατεύσουμε και τώρα, για να αντιμετωπίσουμε τις διπλές προκλήσεις της αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και τη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης της πανδημίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υποβρύχιο Λάμπρος Κατσώνης στο ναύσταθμο της Σούδας

Ο ίδιος εξέφρασε την χαρά του για τη συνομιλία του με το πλήρωμα του υποβρυχίου «Κατσώνης» και μετέφερε την ευγνωμοσύνη, και τις θερμές ευχαριστίες για τον μεγάλο βαθμό επιχειρησιακής τους ετοιμότητας.

«Τα υπερσύγχρονα υποβρύχιά μας είναι οι αόρατες και αθόρυβες ασπίδες που υπερασπίζονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και σας διαβεβαιώνω ότι το κάνουν με απόλυτο επαγγελματισμό» είπε ο πρωθυπουργός. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI

Και κατέληξε:

«Θέλω αυτές τις στιγμές και καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να θυμηθούμε λίγο τα λόγια του Γιώργου Θεοτοκά, ο οποίος πριν από 80 χρόνια, γράφοντας για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ενεργοποίηση του Ελληνικού φιλότιμου και από αυτό το πρωτοφανές αίσθημα εθνικής ενότητας. Καθώς αντιμετωπίζουμε άλλες προκλήσεις ας θυμηθούμε ξανά αυτά τα λόγια. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι με αίσθημα ενότητας, υψηλής ατομικής αλλά και κοινωνικής ευθύνης και συλλογικότητας, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση και να βγούμε και πάλι νικητές».

Χανιά: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υποβρύχιο "Λάμπρος Κατσώνης" για τον εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ