Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου: Έκκληση σε όλους να τηρήσουν τα μέτρα

«Οι νέοι να αποδείξουν στην πράξη το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σακελλαροπούλου
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απευθύνοντας έκκληση σε όλους να τηρήσουν τα μέτρα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσημης επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, παρέστη στη δοξολογία  -που τελέστηκε με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου της πανδημίας- του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης και απελευθερωτή της πόλης, όπως τον θέλει η λαϊκή μας παράδοση.

Φέτος, οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας απέτρεψαν πολλούς συμπολίτες μας από το να γιορτάσουν την ημέρα όπως κάθε χρόνο. Είναι όμως απαραίτητα, αφού η τήρησή τους αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση ώστε να κρατήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο, προστατεύοντας τόσο τους εαυτούς μας όσο και τους άλλους.

Κάνω λοιπόν έκκληση σε όλους, και ειδικότερα στους νέους, να αποδείξουν στην πράξη το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που έχουν, ιδίως για τους πιο ευάλωτους.  

Και εύχομαι γρήγορα να πάρει τέλος αυτή η δοκιμασία και του χρόνου να τιμήσουμε όλοι μαζί, όπως αρμόζει, τον «μέγα οπλίτη και αθλητή, τον στεφανηφόρο» Άγιο Δημήτριο, τον «φιλόπολι και κηδεμόνα» της Θεσσαλονίκης μας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ