Πολιτικη & Οικονομια

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Στις 19:00 οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του το απόγευμα.

Το απόγευμα στις 19:00, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών με αποκορύφωμα το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 865 κρουσμάτων. 

«Θέλω να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις στο μέτωπο κατά του κορωνοϊού. Είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα, έχει έρθει και στη χώρα μας. Το απόγευμα θα μιλήσω στους πολίτες και θα εξηγήσω πού βρισκόμαστε και ποια μέτρα θα πρέπει να λάβουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτήν την ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες καθώς συνολικά 43 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας μετρούν θετικά κρούσματα κορωνοϊού, δύο εκ των οποίων (Κοζάνη, Καστοριά) βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού και σε τοπικό lockdown και άλλες 17 σε «πορτοκαλί» συναγερμό, λίγο πριν το lockdown.

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό που εξετάζονται 

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (σε περιοχές ενταγμένες στα επίπεδα 3 και 4).
  • Επαυξημένες περιπολίες σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κυρίως τις βραδινές ώρες, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις