Πολιτικη & Οικονομια

Eλλάδα - Αλβανία πάνε στη Χάγη για τις θαλάσσιες ζώνες

Έγινε γνωστό κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στα Τίρανα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dendias-rama.jpg
© ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η Ελλάδα και η Αλβανία προσφεύγουν στη Χάγη για το ζήτημα της επίλυσης των διαφορών τους όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες

Ελλάδα και Αλβανία συμφώνησαν για την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης της διαφοράς σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Δένδια στα Τίρανα από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ότι «έχοντας εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε Ελλάδα και Αλβανία από κοινού στην υποβολή του ζητήματος αυτού στη διεθνή δικαιοσύνη, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως δεν έχει υπάρξει συνυποσχετικό, που συνεπάγεται γραπτή δέσμευση μεταξύ των δύο χωρών. Μoχλό πίεσης προς τα Τίρανα, εκτιμάται ότι αποτελεί το ζήτημα της ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε. 

Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να αρθεί το εμπόλεμο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ από την πλευρά του, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, σημείωσε ότι ενδιαφέρει την Αθήνα μια θετική ατζέντα. 

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάι, με τον οποίο συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ