Πολιτικη & Οικονομια

Αναδρομικά: Πότε θα καταβληθούν στους συνταξιούχους

Τι είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνταξιούχοι
Συνταξιούχοι © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αναδρομικά συντάξεων: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους και ποια η διαδικασία για τους κληρονόμους.

Για το χρόνο καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους και τους κληρονόμους τους, αλλά και τα τελικά ποσά των αναδρομικών μίλησε σήμερα (18/10) στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης

Όπως σημείωσε ο υπουργός, τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου, μαζί με τις κύριες συντάξεις.

Σε ό,τι αφορά τους 172.222 κληρονόμους δικαιούχους αναδρομικών, δηλαδή χήρες και παιδιά, ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι το ποσό των περίπου 145 εκατ. είναι έτοιμο για καταβολή, απλώς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται στις κληρονομιές.

Στα ορφανά αμφιτεροπλεύρως, δηλαδή και από μητέρα και από πατέρα, αυξάνεται η σύνταξη σύμφωνα με νέα διάταξη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός και προσέθεσε ότι οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα πάρουν όλο το ποσό, όχι μόνο το 70% όπως γίνεται στις συντάξεις χηρείας.

Μάλιστα, ο υπουργός συμπλήρωσε ότι για τους κληρονόμους θα ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα για μηδενική γραφειοκρατία. Η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ συμπλήρωσε ότι θα γίνει ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας και θα υπάρξει εγκύκλιος για τα απαραίτητα έγγραφα. Επίσης, με πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών θα γίνει η διασταύρωση των δικαιούχων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ