Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 19,9% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου και οι απόψεις των πολιτών για ζητήματα καθημερινότητας.

Στις 19,9% καταγράφεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 18,1%. Το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνει 6,7%, το ΚΚΕ 5,2%, η Ελληνική Λύση 3,2% και το ΜέΡΑ25 2,8%. 

1.png

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει πτώση κατά 2.3%, ωστόσο διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 19,9 μονάδες. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πτώση 1,4%, καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό στις έρευνες από τις περσινές εκλογές, με 18,1%. Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το 54% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση.

2.png

Δημοσκόπηση: Ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται κατά 32,1 μονάδες όσον αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας το 49,4% (από 52,7% τον Σεπτέμβριο), έναντι 17,3% του Αλέξη Τσίπρα (από 19,4% τον Σεπτέμβριο).

3.png

Το 56% δηλώνει ικανοποιημένο συνολικά από το έργο της κυβέρνησης. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούλιο ανερχόταν σε 62%. Πάντως θετική άποψη έχει το 30,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 73,7% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, ικανοποιημένο δηλώνει το 82,4%.

Δημοσκόπηση: Τι πιστεύουν οι πολίτες για κορωνοϊό, ελληνοτουρκικά και δίκη Χ.Α.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται η ικανοποίηση των πολιτών για ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η διαχείριση του κορωνοϊού, τα ελληνοτουρκικά και η δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Σε ερώτημα του γκάλοπ «πόσο αισιόδοξος είστε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα;», διακρίνεται μία επιφύλαξη, με το 14% να απαντά «πολύ» και το 37% «αρκετά», ενώ το 31% απαντά «λίγο». Πάντως το 67% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που έχει χειριστεί την πανδημία συνολικά η κυβέρνηση (70% τον Σεπτέμβριο).

5.png

Το 52% εμφανίζεται υπέρ της έναρξης διερευνητικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ το 45% έχει αντίθετη άποψη. Το 58% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα προβλήματα με την Τουρκία.

tothr.jpg

Το 85% δηλώνει ικανοποιημένο από τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής συμμορίας.

6.png

Το 48% δηλώνει ικανοποιημένο με το σχέδιο που το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε και λειτουργεί τα σχολεία.

Το 72% δηλώνει ικανοποιημένο από τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει ότι οι αλλοδαποί που θέλουν να γίνουν Έλληνες και βρίσκονται νομίμως στην Ελλάδα θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις για να αποδεικνύουν τη γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ