Πολιτικη & Οικονομια

Τα νούμερα της εβδομάδας Ι 8-14 Οκτωβρίου 2020

13 έτη κάθειρξη για τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Γερμενή, Παναγιώταρο, Ματθαιόπουλο και Παππά πρότεινε η εισαγγελέας

img_0317_1.jpg
Σταμάτης Ζαχαρός
ΤΕΥΧΟΣ 757
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Τα νέα της εβδομάδας, 8-14 Οκτωβρίου 2020. O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς.

13 έτη κάθειρξη για τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Γερμενή, Παναγιώταρο, Ματθαιόπουλο και Παππά πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. 

8 χρόνια κάθειρξη πρότεινε για τους Άγγο, Καζαντζόγλου, Καλαρίτη, Κομιανό, Κορκοβίλη, Μιχάλαρο, Πατέλη, Σταμπέλο,Τσορβά.

7 χρόνια κάθειρξη για Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Ζησιμόπουλο, Γρέγο, Κούζηλο, Μπαρμπαρούση, Ζαρούλια και Κουκούτση.

6 χρόνια κάθειρξη για Δήμου, Σκάλκο, Χρυσαφίτη. 

5 χρόνια κάθειρξη για τους 4 πρώην βουλευτές Μπούκουρα, Αρβανίτη, Μίχο και Αλεξόπουλο.

7 χρόνια και ισόβια πρότεινε για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά. 

10 χρόνια κάθειρξη πρότεινε για τον πυρηνάρχη Περάματος Πανταζή, για την υπόθεση των αλιεργατών.

7 χρόνια κάθειρξη για την ίδια υπόθεση στους Αγριογιάννη, Ευγενικό, Μαρία, Παπαδόπουλο.
 
14 ημέρες καραντίνα θα μπουν οι καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, πριν οδηγηθούν στα κελιά τους. Η ηγετική ομάδα θα καταλήξει πιθανότατα στον Κορυδαλλό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κελιά τους θα βρίσκονται δίπλα στα κελιά των εναπομεινάντων καταδικασθέντων της 17Ν. 

10 άτομα προσκείμενα στη Χρυσή Αυγή συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το Εφετείο Αθηνών και τελικώς συνελήφθησαν καθώς ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής είχε εκδώσει σχετική απαγόρευση. Εάν μιλήσουν και αυτοί για «χούντα», θα γελοιοποιήσουν έτι περαιτέρω την παρουσία τους…

6,5 ναυτικά μίλια μακριά του Καστελόριζου και 20 ν.μ. μακριά της Ρόδου ξεκινά η περιοχή που δέσμευσε με Navtex η Τουρκία προκειμένου το Oruc Reis να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες. Το πρωί της Τρίτης το τουρκικό πλοίο με κλειστό το σύστημα γεωγραφικού προσδιορισμού ξεκίνησε για την περιοχή. 

33 δισεκατομμύρια κενό ρευστότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις «βλέπει» η Εθνική Τράπεζα σε σχετική μελέτη της για την ελληνική οικονομία και αυτό εφόσον η υγειονομική κρίση παραμένει υπό έλεγχο στο υπόλοιπο του έτους. 

12 δισεκατομμύρια θα χρειαστεί ο κλάδος του εμπορίου που έχει και τις μεγαλύτερες ανάγκες. Τις πιο επείγουσες ανάγκες εμφανίζει ο κλάδος της εστίασης, που έχει απολέσει το 55% των πωλήσεων. 

206ο στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σύμφωνα με σχετική κατάταξη που συνέταξε το National Taiwan University.  Ακολουθούν το Αριστοτέλειο (362), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (492), Κρήτης (499) και Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις θέσεις 501-550. 

1ο στην κατάταξη το Harvard,  αυτό για το οποίο ο –τρώτε μαρούλια άφοβα– Καρτερός είχε συγγράψει στην κομματική εφημερίδα Αυγή το πόνημα «σας γ@μω τα Χαρβαρντ». 

6,6 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει για τις επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, έναν μήνα πριν ανοίξουν οι κάλπες. Ο Ντόναλντ Τραμπ εννοείται ότι έχει ταχθεί κατά της επιστολικής ψήφου, εκτοξεύοντας σοβαρές αβάσιμες πληροφορίες ότι οδηγεί σε νοθεία. Η αύξηση της συμμετοχής αποδίδεται εν μέρει στην επέκταση της επιστολικής ψήφου λόγω κορονοϊού αλλά και στην επιθυμία των Αμερικανών να έχουν λόγο στο πολιτικό μέλλον του Τραμπ.  

65% του συνόλου των ψηφοφόρων εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν στις φετινές εκλογές, σύμφωνα με τον επικεφαλής του σχετικού ενημερωτικού οργανισμού Elections Project, καθηγητή Michael Mc Donald, του πανεπιστημίου της Φλόριντα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1908. Η συμμετοχή φυσικά είναι ο μεγαλύτερος φόβος των λαϊκιστών και στην Ελλάδα υπενθυμίζεται ότι χρειάστηκε να δώσουμε αγώνα για να ψηφίζουν ευκολότερα Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό…

308 λέξεις χρειάστηκε ο πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης για να περιγράψει το κόμμα του «Ενώνω» στη σχετική ιδρυτική διακήρυξη που έδωσε στη δημοσιότητα το Σάββατο. Ο κος Μαυραγάνης είχε υποστηρίξει την άνοιξη με ανάρτησή του σε social media ότι το εμβόλιο για τον Covid θα περιέχει τσιπάκι. Τώρα βάλλει ευθέως κατά της στήλης που διαβάζετε ξεκινώντας τη διακήρυξήτου με τη φράση: «Σε έναν κόσμο, που οι άνθρωποι εξωθούνται στο περιθώριο, για να πάρουν τη θέση τους οι άψυχοι αριθμοί». Καλή τύχη…

268 ίππους αποδίδει το νέο περιπολικό που θα περιπολεί στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης. Πρόκειται για ένα BMW 535 με τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 σε  6,5 δευτερόλεπτα. 

608 παραβάσεις καταγράφηκαν στο συγκεκριμένο δρόμο μόνο την εβδομάδα 12-18 Αυγούστου. Διότι κάποιοι θεωρούν λεβεντιά να τρέχεις σαν παλαβός και να παίρνεις κοσμάκη στον λαιμό σου…

36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα απέκτησαν πρόσβαση στο internet μέσω οπτικής ίνας που φθάνει μέχρι το σπίτι καθώς η Cosmote συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό πλάνο για το δίκτυο οπτικών ινών. 

100.000 νέες γραμμές fiber to the home έχουν προστεθεί από τις αρχές του έτους, εμφανίζοντας ήδη μια αύξηση της τάξης του 70% σε σχέση με το σύνολο του 2019. Είναι προφανές ότι η πανδημία ώθησε τους ανθρώπους να βελτιώσουν την πρόσβασή της στο διαδίκτυο. 

250.000 νοικοκυριά έχουν ήδη πρόσβαση στις υψηλές ταχύτητες που προσφέρει η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι. 

72% των ηλεκτρονικών καταστημάτων δεν παρέχει καμία ενημέρωση στους καταναλωτές για τα δικαιώματά τους σε περίπτωση καθυστέρησης της παράδοσης, σύμφωνα με σχετική έρευνα του υπουργείου Ανάπτυξης. 

43% των καταστημάτων-ιστοσελίδων δεν ενημερώνει τους καταναλωτές σχετικά με το πώς μπορούν να υπαναχωρήσουν από μια σύμβαση. Ίσως ο γνωστός δισεκατομμυριούχος θείος θα έπρεπε να ελέγχει (ειδάλλως να υποχρεωθεί να ελέγχει) σε ποιους δίνει πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιτρίνα του…

800 κεραυνοί έπεσαν σε μια μόλις ώρα τα ξημερώματα τις Τρίτης στην Αττική, όταν και ξέσπασε καταιγίδα.

10.000 κεραυνοί έπεσαν σε λίγες μόλις ώρες στην περιοχή του Ιονίου το βράδυ της Δευτέρας. 

75 είναι η βαθμολογία του Ολυμπιακού στη νέα έκδοση του παιχνιδιού Fifa 21, και είναι φυσικά η υψηλότερη μεταξύ των Ελληνικών ομάδων. καλύτεροι παίκτες, οι Γιαν Εμβιλά, Ματιέ Βαλμπουενά και Ραφίνια, με βαθμολογία 79.

73 είναι η βαθμολογία του ΠΑΟΚ, ακολουθεί η ΑΕΚ με 72 και με έναν βαθμό λιγότερο εμφανίζεται ο Παναθηναϊκός. 

74 είναι η βαθμολογία της Εθνικής Ομάδας. Καλύτερος παίκτης της γαλανόλευκης ο Κώστας Μανωλάς με 83.


Νούμερα με πολλά μηδενικά

Γιάννης Σαρακιώτης
«Επειδή πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες και βλέπουμε πολλούς όψιμους πολέμιους της Χρυσής Αυγής να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα, ας ακούσουμε όλοι τον κ. Ρουπακιώτη, τέως υπουργό Δικαιοσύνης της τρικομματικής»!
Αυτή ήταν η νηφάλια παραίνεση του Βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ προς τον ελληνικό λαό μετά τις δηλώσεις Ρουπακιώτη, ότι «με εντολή Μπαλτάκου σταμάτησε το Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο». Η παραίνεση του οξύφωνου βουλευτή θα είχε βεβαίως μεγαλύτερη βαρύτητα αν τέσσερις ημέρες νωρίτερα και μετά τις αντίστοιχες καταγγελίες Κοντονή (για «προστασία» της Χ.Α. από τον ΣΥΡΙΖΑ) δεν είχε δηλώσει απλώς ότι ο πρώην σύντροφος-υπουργός: «εξυπηρετεί αλλότρια πολιτικά συμφέροντα εκτός ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και ορθώς διεγράφη». Τώρα η δήλωση για τον Ρουπακιώτη μοιάζει απλώς με κριτική φανατισμένου οπαδού που αδικήθηκε από το VAR.

Έλενα Ακρίτα
«Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας –ναι, έχει σημασία– με τη στάση του δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας σε όλο το ελληνικό Κοινοβούλιο». Η διασημότερη θυγατέρα της επικράτειας προφανώς δεν γνώριζε τη μειονοτική καταγωγή του πιο επιτυχημένου Έλληνα Ολυμπιονίκη, γεγονός αναμενόμενο καθώς σχολιάζει επί παντός του επιστητού. Ούτε το επίσης vintage επιτραπέζιο «φωτεινός παντογνώστης» δεν θα τα κατάφερνε. 

Άντζυ Σαμίου
«Μιλάει ο Σάκης για βούρκο σε έναν επιστήμονα και πολιτικό σαν τον Πολάκη που αν μη τι άλλο είναι άψογος ο άνθρωπος… τι να πω, ντροπή του… έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα». Αυτά δήλωσε η παλαίμαχος αοιδός και λάτρης του «Πρωθυπουργού, του Άνδρα, του Ηγέτη, του Ανθρώπου» που ακούει στο όνομα Αλέξης Τσίπρας. Δεν είμαι βέβαιος αν οι αριστεροί καλλιτέχνες όπως η Άντζυ Σαμίου κάνουν καλό στο image της αριστεράς αλλά μπορώ εύκολα να φανταστώ τον αψύ σφακιανό να χορεύει «Αγοράκι μου, στο τέλος θα το δεις, κοριτσάκι σαν κι εμένα δε θα βρεις, να σου κάνει άνω κάτω τη ζωή, κι εσύ να θέλεις πιο πολύ…»   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ