Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: O Μητσοτάκης να εξηγήσει τα μέτρα της ΕΕ για Τουρκία

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την τουρκική NAVTEX

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ © EUROKINNISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα τουρκική ΝAVTEX - Τι λέει για τα μέτρα της ΕΕ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης, που πανηγύριζε για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δήθεν έδωσε το μήνυμα στην Τουρκία ότι η συμπεριφορά της δεν θα γίνει ανεκτή και κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ανέδειξε την απόλυτη αποτυχία του να κατοχυρώσει οποιοδήποτε μηχανισμό κυρώσεων ή έστω τη λίστα Μπορέλ, οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό ποια μέτρα θα λάβει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία τώρα που με νέα παράνομη Navtex ανακοινώνει έρευνες σε απόσταση μόλις 6,5 ν.μ. από το Καστελόριζο».

Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του για τη «νέα παράνομη τουρκική Navtex».

Το Oruc Reis απέπλευσε σήμερα από το λιμάνι της Αττάλειας με κατεύθυνση δεσμευμένη περιοχή σε απόσταση 6,5 ναυτικών μιλίων από το Καστελόριζο, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να κάνει λόγο για «μείζονα κλιμάκωση και ευθεία απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας».   

Να σημειωθεί πως νέα τουρκική πρόκληση έρχεται λίγες ώρες πριν από το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο, όπου Ελλάδα και Κύπρος θα θέσουν και το θέμα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στα Βαρώσια. 

ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως ο πρωθυπουργός "οφείλει επίσης να ενημερώσει τον ελληνικό λαό αν η περιοχή της Navtex αποτελεί ελληνική υφαλοκρηπίδα όπως αναφέρει σαφώς το ΥΠΕΞ ή "περιοχή στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα", όπως ανέφερε στο άρθρο του στα διεθνή ΜΜΕ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ