- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Μισέλ για τις τουρκικές προκλήσεις
Ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός θα θέσει στον κ. Μισελ το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας με βάση τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Οι ενέργειες της Τουρκίας τη θέτουν στο περιθώριο είπε ο κ. Πέτσας και παρέπεμψε και στη δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ ότι ένα από τα βασικά θέματα, στο οποίο θα στρέψουν την προσοχή τους οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στη σημερινή τους συνεδρίαση, θα είναι οι «τουρκικές γεωτρήσεις στη Μεσόγειο».
Ελληνική αντι- ΝΑVTEX στην τουρκική ΝAVTEX
Ο σταθμός του Ηρακλείου Κρήτης της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex με αφορμή την παράνομη Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας για έρευνες του Oruç Reis σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Συγκεκριμένα, η ελληνική Navtex αναφέρει ότι η τουρκική Navtex είναι «παράνομη» και αφορά «σε μη εγκεκριμένη δραστηριότητα» που «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Επίσης, τονίζεται ότι ο σταθμός του Ηρακλείου έχει τη δικαιοδοσία για την έκδοση μηνυμάτων στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.
Νωρίτερα, ο σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε Navtex με αριθμό FA06 -1262/20 που αφορά σε θαλάσσια περιοχή 6,5 ναυτικά μίλια νότια από το Καστελλόριζο και 22 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ρόδου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
«Αναδεικνύεται όλη η αλήθεια για τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
«Η αντιπολίτευση, με πρώτο το ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για «κυβέρνηση υποδίκων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.