Πολιτικη & Οικονομια

Επιστρέφει στη Βουλή ο Κουρουμπλής - Δικαιώθηκε στο εκλογοδικείο

Παίρνει τη θέση του Παπαχριστόπουλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Παναγιώτης Κουρουμπλής © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να επιστρέψει στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς δικαιώθηκε από το εκλογοδικείο.

Το εκλογοδικείο δικαιώνει τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, κι έτσι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιστρέψει στο ελληνικό κοινοβούλιο, παίρνοντας τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.   

Συγκεκριμένα, στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε στον Β2 Δυτικό Τομέα Αθήνας τέσσερις βουλευτές. Οι τρεις πρώτοι εξελέγησαν καθαρά και με διαφορά ως προς τον αριθμό ψήφων ο ένας απ’ τον άλλον. Πρώτος ο Γιάννης Δραγασάκης, δεύτερος ο Δημήτρης Βίτσας και τρίτη η Χαρά Καφαντάρη.

Όμως, στην τέταρτη και τελευταία εκλόγιμη θέση, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος έλαβε 13.912 ψήφους έναντι 13.905 του κ. Κουρουμπλή. Δηλαδή, η έδρα κρίθηκε σε μόλις 7 μόλις ψήφους.

Ο πρώην υπουργός προσέφυγε αμέσως στο Εκλογοδικείο, υποστηρίζοντας πως ορισμένα ψηφοδέλτιά του δεν προσμετρήθηκαν και ζητώντας επανακαταμέτρηση. Η εξέταση της υπόθεσης θα γινόταν αρχές του 2020, ωστόσο, καθυστέρησε εξαιτίας και της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επανακαταμέτρηση έγινε και το εκλογοδικείο δικαιώνει τον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος παίρνει την έδρα με διαφορά περίπου 200 ψήφων από τον κ. Παπαχριστόπουλο. Η υπόθεση θα τελεσιδικήσει σε περίπου δύο μήνες, οπότε πραγματοποιηθεί και η επιστροφή του κ. Κουρουμπλή στη Βουλή έπειτα από ενάμιση χρόνο απουσίας.  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ