Πολιτικη & Οικονομια

Ζέρβας: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος και το 2023

Ασφαλτοστρώσεις η προτεραιότητα για το 2021

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Ζέρβας
Κωνσταντίνος Ζέρβας © EUROKINNISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος και το 2023», δήλωσε σήμερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος και το 2023. Ούτε υποψήφιος βουλευτής, ούτε κάτι άλλο από όσα που ακούγονται», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια συνάντησης που είχε το μεσημέρι, 9 Οκτωβρίου, με δημοσιογράφους που καλύπτουν το αυτοδιοικητικό ρεπορτάζ.

Ο κ. Ζέρβας, μεταξύ άλλων, έκανε έναν απολογισμό του πρώτου χρόνου της διοίκησής του, απάντησε στην κριτική που δέχεται για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ, αναφέρθηκε στα έργα που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και σχολίασε το ρόλο της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, για τους ποδηλατοδρόμους της Λεωφόρου Νίκης και της Κωνσταντίνου Καραμανλή, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, είπε πως ο πρώτος «λειτούργησε και φαίνεται από την αύξηση του αριθμού των ποδηλατών», ενώ για τον δεύτερο υποστήριξε πως η διοίκηση του «θα επιμείνει», προσπαθώντας να διορθώσει τις όποιες αδυναμίες εντοπίστηκαν με βάση τα παράπονα των κατοίκων και των επιχειρηματιών. Παράλληλα, είπε πως επιθυμία του είναι να «παραμείνει» ο ποδηλατόδρομος της Κ.Καραμανλή και μετά τις 30 Νοεμβρίου οπότε και λήγουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα «τρέξει» η συντήρηση του ήδη υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη και η κατασκευή νέων, ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι στη φάση της δημοπράτησης και θα υλοποιηθεί μέσω ΕΣΠΑ.

Ως προτεραιότητα για το 2021 έθεσε τις ασφαλτοστρώσεις σε 100 δρόμους της πόλης και το σχέδιο ανάπλασης των γειτονιών με παρεμβάσεις αναβάθμισης ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στον ίδιο χρόνο θα προχωρήσει και ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλασης του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους.

Αναφορικά με ένα ακόμη εμβληματικό έργο, την επέκταση της παλιάς παραλίας προς τη θάλασσα με ξύλινο ντεκ, παραδέχτηκε πως «το έργο είναι εύκολο να υλοποιηθεί. Το δύσκολο είναι να λάβουμε όλες τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται», ενώ για την Πλατεία Ελευθερίας επανέλαβε τη θέση του πως επιθυμεί και υπόγειο πάρκινγκ και ανάδειξη των αρχαιοτήτων και δημιουργία Πάρκου Μνήμης και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί. Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του τέως δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, για ενδεχόμενη προσφυγή του κατά της απόφασης να επιτραπεί η στάθμευση στο χώρο της Πλατείας Ελευθερίας είπε: «Δεν κάνει κάτι άλλο ο πρώην δήμαρχος, μόνο προσφεύγει».

Ερωτηθείς για το αποτεφρωτήριο, μία ιδέα που ξεκίνησε τον καιρό που ήταν αντιδήμαρχος Πρασίνου, ο κ.Ζέρβας εξέφρασε την άποψη πως «πρέπει να γίνει ένα αποτεφρωτήριο στη Βόρεια Ελλάδα», ενώ ως πρώτο και πιο εφικτό στόχο έθεσε τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου οστών και ζώων.

Με αφορμή τους βανδαλισμούς που σημειώνονται σε διάφορα σημεία της πόλης είπε πως η διοίκηση προχωρά σε ενιαίο διαγωνισμό για τη φύλαξη των χώρων. Μεταξύ αυτών και τα κοιμητήρια όπου παρατηρούνται κλοπές κάθε είδους. Στις σκέψεις είναι να τοποθετηθούν και κάμερες ασφαλείας, αλλά και η φύλαξη της Νέας Παραλίας σε 24ωρη βάση από σεκιούριτι.

Δήλωσε ακόμη «συνεπής» σε όσα υποσχέθηκε στους δημότες προεκλογικά και παρά τις οικονομικές επιπτώσεις στα οικονομικά του δήμου από την πανδημία του κορονοϊού η διοίκηση του θα προχωρήσει σε νέα μείωση των δημοτικών τελών κατά 12,5% για το 2021, ενώ για την προετοιμασία ενόψει των Χριστουγέννων είπε πως όλα θα κριθούν από την εξέλιξη της νόσου. Προς το παρόν στις σκέψεις είναι να δημιουργηθεί ένας χώρος με παιχνίδια (καρουζέλ - τρενάκια) στο πάρκο του Ξαρχάκου, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ, και να στολιστεί με πολλά στολίδια και φωτάκια το κέντρο και οι γειτονιές της Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί εορταστικό κλίμα.

Τέλος, σχολιάζοντας την αντιπολίτευση και τη στάση που τηρεί στα δημοτικά συμβούλια είπε πως «αντιδρούν για να αντιδρούν, χωρίς να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις», ενώ προανήγγειλε ενοποίηση σε επίπεδο παραταξιακό με τους δημοτικούς συμβούλους που προσχώρησαν στη διοίκηση του και με ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ