- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Θεοχάρης: Πέντε προτάσεις για ένα βιώσιμο & ανθεκτικό τουριστικό
H τηλεδιάσκεψη του Διεθνούς Φόρουμ Ενέργειας (IEF)
Θεοχάρης - Κορωνοϊός: Πέντε σημαντικές προτάσεις για ένα βιώσιμο, ανθεκτικό και χωρίς αποκλεισμούς τουριστικό μοντέλο.
Πέντε σημαντικές προτάσεις για ένα βιώσιμο, ανθεκτικό και χωρίς αποκλεισμούς τουριστικό μοντέλο, κατέθεσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, συμμετέχοντας σε τηλεδιάσκεψη του Διεθνούς Φόρουμ Ενέργειας (IEF), με θέμα τις επιπτώσεις του COVID-19 στην αγορά ενέργειας, στις διεθνείς αερομεταφορές και στον τουρισμό.
«Η πανδημία αποκάλυψε μια ευκαιρία για διαφορετικές και πιο αυθεντικές εμπειρίες. Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι για το μέλλον του τουρισμού και για τους ευαίσθητους δεσμούς μεταξύ τουρισμού και περιβάλλοντος. Πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία: με εργασία για ένα πιο βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτικό τουριστικό μοντέλο», υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός κατά την τοποθέτησή του.
Αναλύοντας τους πέντε άξονες προτάσεων, υπογράμμισε ότι χρειάζεται:
- Κοινή στρατηγική χωρίς οριζόντιους περιορισμούς. «Καθώς οι χώρες καταφέρνουν να περιορίσουν τον ιό, οι γενικοί περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία από και προς άλλες περιοχές ή κράτη-μέλη με παρόμοιο επιδημιολογικό προφίλ, θα πρέπει να αντικατασταθούν από πιο στοχευμένα μέτρα, ως συμπλήρωμα της φυσικής απόστασης, της αποτελεσματικής ανίχνευσης και του ελέγχου τυχόν ύποπτων περιπτώσεων».
- Τόνωση της ζήτησης. «Ο τουρισμός εσωτερικού αλλά και εντός της ΕΕ θα κυριαρχήσει στο προσεχές διάστημα. 267 εκατομμύρια Ευρωπαίοι (62% του πληθυσμού) πραγματοποιούν τουλάχιστον ένα ιδιωτικό ταξίδι αναψυχής ετησίως και το 78% των Ευρωπαίων περνούν τις διακοπές τους στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλη χώρα της ΕΕ. Η Ελλάδα εισήγαγε με επιτυχία το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους", με προϋπολογισμό περίπου 100 εκατ. ευρώ, για να υποστηρίξει τον εσωτερικό τουρισμό».
- Το εμβόλιο. «Επενδύοντας στην έρευνα», επισήμανε ο Έλληνας υπουργός, «χτίζεις σχέσεις και υποστηρίζεις την έγκαιρη πρόσβαση σε ένα εμβόλιο.
- Η υποστήριξη της βιομηχανίας. «Ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών ανάκαμψης για τομείς που πλήττονται από την κρίση. Τέτοιες στρατηγικές θα πρέπει, σε πρώτο στάδιο, να υποστηρίξουν επιχειρήσεις τουρισμού και συναφείς υπηρεσίες».
- Η στρατηγική αναπροσαρμογή. «Οι δράσεις αυτές θα πρέπει να είναι συνδεδεμένες με τοπικά, περιφερειακά και εθνικά μέτρα ώστε να τεθεί το οικοσύστημα του τουρισμού σε σταθερή βάση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Μιλώντας για τα αποτελέσματα των πρώτων μηνών της πανδημίας, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «η απότομη και ξαφνική πτώση των αφίξεων έθεσε σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, η τεράστια πτώση της διεθνούς ταξιδιωτικής ζήτησης κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2020 μεταφράζεται σε απώλεια 440 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων και περίπου 460 δισ. δολαρίων ΗΠΑ από έσοδα από τον διεθνή τουρισμό.
Η επιστροφή στα επίπεδα του 2019, όσον αφορά στις αφίξεις τουριστών, θα διαρκέσει από 2½ έως 4 χρόνια.
Στην τηλεδιάσκεψη του Διεθνούς Φόρουμ Ενέργειας, το οποίο είναι ένας διακυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός διεθνής οργανισμός που στοχεύει στην ενίσχυση των κοινών ενεργειακών συμφερόντων μεταξύ των μελών του και του οποίου οι διετείς υπουργικές συναντήσεις είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση υπουργών Ενέργειας στον κόσμο, συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili, ο πρόεδρος της Delta Airlines International, Steve Sear, η αντιπρόεδρος της Εταιρείας Έρευνας Πετρελαίου και Αερίου Wood Mackenzie, AnnLouise Hittle και η Joanne Shore, πρόεδρος της Downstream Petroleum Markets, LLC.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.