- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης τοποθετήθηκε αναφορικά με τη Δίκη της Χρυσής Αυγής.
«Ο ναζισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας σταθερά και αδιάλειπτα στέκεται απέναντι στο φασισμό, στον ναζισμό, στην πολιτική βία και στο διχασμό», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις Έξι» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά. Και συμπλήρωσε: «Αυτό αποτελεί σταθερή θέση της παράταξης από το 2013 που φάνηκε και έμπρακτα όταν επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε η δίωξη της Χρυσής Αυγής. Αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια αυτών των χρόνων όταν ήμασταν Αξιωματική Αντιπολίτευση με πρόεδρο τον σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που καλούσε το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες να μην δώσουν ποτέ ξανά χώρο και βήμα στη ΧΑ. Στη σημερινή δίκη η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Η Ν.Δ. έκανε το καθήκον της στο ακέραιο. Είμαι σίγουρος ότι θα το πράξει και η Δικαιοσύνη».
Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «Δεν μπορούμε να ρίξουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας συγκεκριμένες συμπεριφορές πολιτικών κομμάτων και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ που έδειχναν έμπρακτα ότι συνέπλεαν με τη ΧΑ. Και δυστυχώς, αυτό έγινε και σε συγκεκριμένες ψηφοφορίες στη Βουλή» επισήμανε και εξήγησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει μια ειλικρινή θέση στο ζήτημα αυτό. Πρώτον, πολιτικά να μην αφήνει υπονοούμενα για τη ΝΔ, η οποία έμπρακτα και όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής είναι σταθερά απέναντι σ΄αυτό το εκφυλιστικό φαινόμενο, στην πληγή αυτή της Δημοκρατίας. Και δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει και την αυτοκριτική του, να κοιτάξει στα μάτια τον εαυτό του και να δει στις κρίσιμες συγκυρίες του 2014, όταν τρεις φορές μαζί με τη ΧΑ ψήφισε παρών προκειμένου να μήν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να πέσει η Κυβέρνηση Σαμαρά. Και το 2016 όταν ο κ. Βούτσης έλεγε ότι δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι προκειμένου να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα του εκλογικού νόμου για τον ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. «ακτιβιστικού τύπου πρωτοβουλίες όπως αυτές που φάνηκαν χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ με το σήκωμα πλακάτ γραμμάτων παραμονές μιας πολύ σημαντικής δίκης πραγματικά δεν βοηθούν. Την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος βοηθάει η αυτοκριτική και η αυτοεξυγίανση κυρίως από παθογένειες υποκρισίας των πολιτικών κομμάτων. Πρέπει να πάμε σε μια υπεύθυνη κοινή αντιμετώπιση αυτών των τραγικών φαινομένων που αποτελούν πληγή για τη Δημοκρατία μας». «Είναι σημαντικό», τόνισε ο κ. Καλαφάτης «να υπάρξει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και των συμπολιτών μας. Αυτό σε ό,τι αφορά στην Ν.Δ. γίνεται πράξη μέρα με τη μέρα. Απευθυνόμαστε στους πολίτες με καθαρό λόγο. Χτίζουμε μια γέφυρα εμπιστοσύνης με τους πολίτες που θα αποτρέψει τέτοια ή παρεμφερή ενδεχόμενα στο μέλλον, απότοκα του εκφυλιστικού φαινομένου του λαϊκισμού, το οποίο θα πρέπει να πολεμήσουμε όλες μαζί οι πολιτικές δυνάμεις».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαταβάλλονται 50 εκατ. ευρώ σε 48.150 δικαιούχους - Αναλυτικά όλα τα ποσά
«Πίστεψε στη χώρα μας όταν σχεδόν κανείς δεν το έκανε» δήλωσε σε ανάρτησή του ο υπουργός Οικονομικών
Ο απολογισμός του έργου του
Τι είπε πάνω στο θέμα των φοροαπάλλαγών
Έως 2.000 ευρώ τα πρόστιμα
Μητέρα, βουλευτής, υφυπουργός: Η καθημερινότητα της Σέβης Βολουδάκη
Σκληρή απάντηση του γραμματέα της ΝΔ στις εξαγγελίες Ανδρουλάκη για δωρεάν εισιτήρια
Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλά για το πάρκο Ριζάρη, τη Βασιλίσσης Όλγας και την καθαριότητα στην πόλη
Σκληρή επίθεση για το δάνειο των 75 εκατ. ευρώ - Προειδοποιήσεις για κίνδυνο «μνημονίου» στον Δήμο Αθηναίων
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Η αναφορά του πρωθυπουργού στο Game 5 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στα περί πρόωρων εκλογών
Οι επενδύσεις στην ενέργεια κλειδί για την ανταγωνιστικότητα
Παράλληλα έθεσε και το δίλημμα της ηγεσίας της χώρας
Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έφ όλης της ύλης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει στο επίκεντρο τα θέματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες
Ο λαϊκισμός επιστρέφει συνήθως μεταμφιεσμένος σε κάτι νέο, πιο σύγχρονο και πιο ελκυστικό. Στην ουσία του όμως παραμένει ο ίδιος: η υπόσχεση ότι η πραγματικότητα μπορεί να προσαρμοστεί στις επιθυμίες μας
Πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου
Tι αναφέρει το υπουργείο υποδομών
Τα κοινά σημεία μεταξύ ΕΛ.Α.Σ. και Ελπίδας για τη Δημοκρατία και η υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Με αφορμή την έρευνα του think tank WeSolve και της εταιρείας δημοσκοπήσεων PRORATA S.A. για τις τάσεις και τις προκλήσεις της Gen Z
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.