Πολιτικη & Οικονομια

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο πολιτικός κόσμος έξω από το Εφετείο Αθηνών

Φτάνουν πολιτικά πρόσωπα και αντιπροσωπείες κομμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη Χρυσής Αυγής
Δίκη Χρυσής Αυγής © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων έχουν αρχίσει να φτάνουν έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου σήμερα αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης.

Πολιτικά πρόσωπα και αντιπροσωπείες πολιτικών κομμάτων αρχίζουν να φτάνουν έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Λίγο πριν τις 10:00 αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου, τον γενικό διευθυντή του κόμματος Γιάννη Μπρατάκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Τάσο Γαϊτάνη και τον επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, έφτασε στο Εφετείο. 

«Η Νέα Δημοκτρατια έφραξε τον δρόμο στους νοσταλγούς του φασισμού και τους ρατσιστές. Βρέθηκε παντού απέναντί τους και στην κοινωνία και στη Βουλή. Ακύρωσε τα σχέδιά τους στην πράξη, θέτοντάς τους στο περιθώριο, εκεί που πραγματικα ανήκουν», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργιού. Η ΝΔ «ανέδειξε την εγκληματική τους δράση, αυτή που σήμερα εδω αξιολογείται ποινικά από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο πόλεμος κατά του μίσους και της βίας είναι διαρκής».

Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας στο Εφετείο Αθηνών
Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας στο Εφετείο Αθηνών © ΑΠΕ/ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ: «Το οφείλουμε στην ιστορία αυτού του τόπου, το οφείλουμε στη Δημοκρατία»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί στην οδό Λουκάρεως για την απόφαση του δικαστηρίου. 

Με ανάρτησή του στο Facebook εχθές, ο Αλέξης Τσίπρας, καλούσε τον κόσμο να βρεθεί έξω από το Εφετείο. 

«Αύριο Τετάρτη, σε μία από τις δικαστικές αίθουσες του Εφετείου, στην οδό Λουκάρεως, γράφεται ιστορία. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έσπειραν το μίσος, δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία, ξυλοκόπησαν, δολοφόνησαν, βρίσκονται επιτέλους αντιμέτωποι με την ετυμηγορία του φυσικού τους δικαστή. Δεν είναι αθώοι. Το γνωρίζουμε όλοι και όλες.
Την Τετάρτη οφείλουμε να είμαστε εκεί για να το φωνάξουμε δυνατά. Το οφείλουμε στην ιστορία αυτού του τόπου, το οφείλουμε στη Δημοκρατία. Το οφείλουμε στα παιδιά μας», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Ήδη στο Εφετείο βρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης
ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

ΚΙΝΑΛ: Ο αγώνας ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής δεν τελειώνει σήμερα

Έξω από το Εφετείο  βρίσκονται και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά να έχει ήδη φτάσει. 

«Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση με μανδύα πολιτικού κόμματος. Μετά τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να πει ότι δεν το γνωρίζει αυτό. Σήμερα τα θύματα και η Δημοκρατία ζητούν δικαίωση. Είμαστε όλοι εδώ γιατί δεν υπάρχει χώρος για το φασισμό στη ζωή μας. Και μόνο μαζί τελειώνουμε με τους νεοναζί. Κι αυτός είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται. Ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση, θέλουμε μια κοινωνία ανοιχτή, με ισχυρή Δημοκρατία», σημείωσε.

 Παρόντες θα είναι οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος, όπως και ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΚΚΕ: «Η απόφαση του δικαστηρίου να βγει με οδηγό την αλήθεια»

«Είμαστε εδώ, γιατί δεν εφησυχάζουμε. Αναμένουμε, η απόφαση του δικαστηρίου να βγει με οδηγό την αλήθεια, μια αλήθεια που αποδείχθηκε με πλήθος στοιχείων καθ' όλη αυτή τη μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία της δίκης, η οποία δυστυχώς καθυστέρησε με ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας © EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο κ. Κουτσούμπας συμμετέχει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, συνδικάτων, Φοιτητικών Συλλόγων και φορέων, έξω από το Εφετείου, για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ