Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 483

Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, πια. Και ο Απόστολος Γκλέτσος δημιουργεί με ζεϊμπεκιές νέο κόμμα. «Τελεία».

41800-107233.jpg
Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 483
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68455-152055.jpg

Οι σκέψεις του Ρεπόρτερ της Athens Voice.

Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές, πια. Και ο Απόστολος Γκλέτσος δημιουργεί με ζεϊμπεκιές νέο κόμμα. «Τελεία».


Βουλευτής της ΝΔ θύμιζε πως οι επιλογές Κουμουτσάκου, Σπηλιωτόπουλου, Ιωαννίδη ήταν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού. «Ό,τι επέλεξε, πάτωσε» είπε ο βουλευτής, που προβλέπει εξελίξεις εντός ΝΔ.


Μητρόπουλος, Τσουκαλάς και άλλοι ΠΑΣΟΚογενείς είναι έτοιμοι να σηκώσουν τη συζήτηση εντός ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, για τις στενά κομματικές επιλογές υποψηφίων στις περιφέρειες.


Γιατί σιωπά ο Π. Λαφαζάνης; Η λακωνική του παρουσία στοMega –και η... αφωνία του παρόντος του Γ. Μηλιού– θεωρείται κακό μετεκλογικό σημάδι στην Κουμουνδούρου.


Σκληρή στάση του Γ. Κουμουτσάκου το βράδυ των εκλογών. Δεν υιοθέτησε τις παροτρύνσεις του Μαξίμου να κάνει κίνηση αβροφροσύνης προς τον Γ. Σγουρό.


Κρατά και αυτός «λογαριασμό» για το Μαξίμου, μόλις κλείσουν οι κάλπες. Φρικτά παράπονα για (μη) στήριξη.


Έχει άδικο; Σχεδόν κανένας βουλευτής της ΝΔ –πλην του Γ. Βλάχου στο υπόλοιπο Αττικής– δεν έσπευσε για βοήθεια του Γ. Κουμουτσάκου.


Την Παρασκευή στο Μαξίμου, επικράτησε πανικός από δημοσκοπικές μετρήσεις της τελευταίας στιγμής και την... πτώση του Χρηματιστηρίου.


Μεταξύ άλλων, αποφάσισαν –ελέω ΣΥΡΙΖΑ– να δώσουν άφθονο ραδιοτηλεοπτικό χρόνο στα μικρότερα κόμματα για να υπάρξει ένα μωσαϊκό προσώπων και απόψεων.


Τα μικρότερα κόμματα –όλα!– διαπίστωναν αίφνης ότι ο χρόνος που τους παραχωρούσε η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα ήταν αδύνατο να τον καταναλώσουν...


Κι όλα αυτά, την ώρα που ο Άρειος Πάγος απέρριπτε την πρόταση του συνδυασμού «Γέφυρες» για ισοκατανομή του τηλεοπτικού χρόνου. Μύλος.


Για το δεύτερο γύρο των εκλογών ταξιδεύει στα Χανιά ο επίτιμος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Δεν το βάζει κάτω.


Εκνευρισμός από την Ντόρα Μπακογιάννη γιατί κάποιοι στη ΝΔ της «χρέωναν» υπόγεια στήριξη της Ρ. Δούρου.


Στην Κουμουνδούρου καταγράφουν μια συστηματική προσπάθεια του ΚΚΕ σε δήμους και περιφέρειες να καταψηφιστούν οι υποστηριζόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ στο β΄ γύρο.


Η «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει άνευ όρων τους υποψήφιους του ΚΚΕ στο δεύτερο γύρο δεν είχε αντίκρισμα...


«Μετά τις εκλογές του 2012 δεν έχουμε κάποιες “κολόνες” να πιαστούμε» είπε ο διευθύνων της MARC Θ. Γεράκης, για να εξηγήσει τα ανεξήγητα στις αστοχίες των γκάλοπ.


Θυμηθείτε αυτό: Η απόσταση ανάμεσα στη νίκη και την ήττα είναι ελάχιστη – για όλα τα κόμματα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ