Πολιτικη & Οικονομια

Αναδρομικά δύο ταχυτήτων: Ποιοι θα εισπράξουν μικρότερα ποσά

Πώς θα φορολογηθούν τα ποσά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνταξιούχοι
Συνταξιούχοι © EUROKINNISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Αναδρομικά δύο ταχυτήτων για τους συνταξιούχους - Η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Δύο ταχύτητες αναδρομικών για τους συνταξιούχους έδειξε η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Μικρότερα ποσά θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου Τομέα καθώς θα τους επιστραφούν μόνο οι περικοπές του 2012 που αφορούσαν τη μείωση της κύριας σύνταξης για όσους λάμβαναν σύνταξη άνω των 1.000 € και είχαν γίνει τότε κλιμακωτά.

Οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα θα έχουν διπλή επιστροφή, καθώς θα πάρουν επιπλέον και τις περικοπές του 2012 που αφορούσαν μειώσεις κατά 12% των συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ, σύμφωνα με το MEGA. 

Αυτό σημαίνει πως χαμένοι θα είναι οι συνταξιούχοι του δημοσίου με κύρια σύνταξη άνω των 1300 ευρώ. Τα ποσά που θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα είναι έως και 770 ευρώ λιγότερα σε σχέση με συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Χαμένοι, όμως, και οι συνταξιούχοι των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και για αυτούς εφαρμόζεται η ίδια φόρμουλα με το δημόσιο.

Τα ποσά θα δοθούν χωρίς παρακράτηση φόρου, ενώ οι συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώσουν του χρόνου το ποσό που θα πάρουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Τα ποσά των αναδρομικών θα δοθούν τον Οκτώβριο, ενώ όσοι τα πάρουν παραιτούνται αυτόματα από μελλοντικές αξιώσεις.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ