Πολιτικη & Οικονομια

Κεραμέως: Μειοψηφίες εμποδίζουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση

«Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε μειοψηφία που εμποδίζει τη διεξαγωγή των μαθημάτων αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως σε πρόσφατες δηλώσεις της.

Για τις καταλήψεις που λαμβάνουν χώρα σε αρκετά σχολεία της χώρας μίλησε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Κανείς, και ειδικά μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία» είπε χαρακτηριστικά η κα Κεραμέως.

Παράλληλα, όσον αφορά τις χαμένες διδακτικές ώρες λόγω των καταλήψεων η κα Κεραμέως διευκρίνισε πως «όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα αναπληρωθούν με μαθήματα σε σχολικές γιορτές, αργίες, Σάββατα και περιπάτους».

Σε κάθε περίπτωση, η υπουργός σημείωσε πως «πράγματι υπάρχουν προβλήματα στην εκπαίδευση, ωστόσο η λύση σε αυτά δεν είναι το κλείσιμο των σχολείων».

Όσον αφορά τα κενά που παρατηρούνται σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υπογράμμισε πως «αυτά αφορούν εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ενώ αναμένεται να αναπληρωθούν σε σύντομα χρονικό διάστημα».

Επιπλέον, πρόσθεσε πως οι «προσλήψεις αναπληρωτών και εκπαιδευτικού προσωπικού έγιναν φέτος νωρίτερα από όλες τις προηγούμενες χρονιές» ενώ για τον καθαρισμό των σχολείων ισχυρίστηκε πως «έχουν δοθεί λεφτά στους δήμους προκειμένου να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ