Πολιτικη & Οικονομια

Ζαχαράκη: Κλειστά 330 τμήματα σχολείων λόγω κορωνοϊού

«Πρόκειται για ένα μικρό ποσοστό συγκριτικά με τα δεκάδες χιλιάδες τμήματα ανά την Ελλάδα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στα 330 έχουν φτάσει τα τμήματα σχολείων που έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού, όπως ενημέρωσε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη.

Για τα τμήματα σχολείων που έχουν κλείσει λόγω κορωνοϊού έκανε λόγο μεταξύ άλλων η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, η κα Ζαχαράκη σημείωσε πως «πρόκειται για ένα μικρό ποσοστό συγκριτικά με τα δεκάδες χιλιάδες τμήματα ανά την Ελλάδα» ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να κρατηθούν έτσι τα πράγματα» και πρόσθεσε:

«Υπάρχει καλός συντονισμός των Αρχών όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων για το κλείσιμο κάποιου τμήματος ή σχολικής μονάδας».

Αναφέρθηκε, ακόμη, στην «πολύ αυστηρή τήρηση των κανόνων» κάτι που φέρνει αποτελέσματα που δικαιώνουν.

Τι σημείωσε η κα Ζαχαράκη για τις καταλήψεις στα σχολεία

Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στις καταλήψεις που γίνονται σε σχολεία ανά τη χώρα, σημειώνοντας πως γίνεται μία προσπάθεια – με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, διευθυντών σχολείων, συλλόγους διδασκόντων και διευθυντών εκπαίδευσης – να εξηγηθεί στους μαθητές το σημαντικό διακύβευα των καταλήψεων. 

Όπως είπε, το ζήτημα αντιμετωπίζεται «παραγωγικά» και συμπλήρωσε πως γίνεται προσπάθεια να «εξηγούμε (σ.σ. στους μαθητές) τι συμβαίνει».

«Όσο είναι κλειστά, η ανισότητα διευρύνεται», επέμεινε και συμπλήρωσε:

«Όλοι μαζί πρέπει να εξηγήσουμε ότι δεν είναι λύση, ούτε απάντηση. Δεν είναι απάντηση για να αυξηθούν οι ώρες των καθαριστριών, αντίθετα, χάνονται ώρες μαθημάτων».

Έκρινε πως «η πλειοψηφία, και των μαθητών, δεν θέλει τις καταλήψεις».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ