- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενιζέλος για ελληνοτουρκικά: «Μονόδρομος η προσφυγή στη Χάγη»
«Εάν θέλουμε να μπορούμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα μας»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και την ενδεχόμενη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να εμφανίζεται η Τουρκία του ως ηγεμονική δύναμη σε όλες τις γειτονικές περιοχές του, από την Συρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ μέχρι την ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην ΥΠΕΞ, σε ότι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις τόνισε πως "αυτή η γραμμή της Τουρκίας έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Από την αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης, έχουμε και ριζική αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της χώρας".
Προσέθεσε ότι "βέβαια, αντιλαμβάνεται ότι όλες οι χώρες δεν είναι ίδιες, ξέρει τον συσχετισμό των δυνάμεων, ξέρει ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για αυτό επιλέγει τον δρόμο του διαλόγου. Δεν θα είναι εύκολη εξέλιξη, βλέπει όμως ο Ερντογάν ότι δεν θα έχει πολλά περιθώρια".
"Η επίσκεψη Πομπέο έγινε την κατάλληλη στιγμή, έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας λόγω της περιόδου. Η Ευρώπη προσπαθεί να καλύψει το αμερικανικό κενό στην περιοχή, καθώς είναι ελλιπές το αμερικανικό ενδιαφέρον στην περιοχή αυτόν τον καιρό, διότι χωρίς την Αμερική δεν έχει βάση η γερμανική πρωτοβουλία ή η γαλλική πρωτοβουλία. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Τουρκία παύει να έχει σχέση ή ότι θα πάψει να λειτουργεί η βάση του Ιντσιρλικ, αλλά γίνεται σαφές ότι η Ελλάδα δεν είναι στην ίδια θέση με άλλες χώρες που έχουν ένταση με την Τουρκία, όπως η Συρία", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
"Είναι μονόδρομος η παραπομπή στη Χάγη, εάν θέλουμε να μπορούμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα μας. Μακάρι να μπορέσουμε να υπογράψουμε συνυποσχετικό με την Τουρκία για παραπομπή στη Χάγη. Κάπου θα χάσουμε, κάπου θα κερδίσουμε. Εμείς βέβαια θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε σε όλα, διότι έχουμε επιχειρήματα. Όταν λέμε ότι βάζουμε μπροστά το διεθνές δίκαιο, πρέπει να το εφαρμόζουμε κιόλας", είπε ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στις αμφισβητήσεις από την τουρκική πλευρά.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να φτάσει», τόνισε η υπουργός
Στο επίκεντρο η κοινή βούληση Ελλάδας και Παναμά για ενδυνάμωση των διμερών τους σχέσεων
Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών
Στόχος η αναβίωση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
«Κατασκευάζονται 23 νέα τρένα»
Σήμερα η κατάθεση της πρότασης από τη ΝΔ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.