Πολιτικη & Οικονομια

Βρούτσης: Ως τέλος Σεπτεμβρίου οι εκκρεμείς συντάξεις στο ΑΤΛΑΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Βρούτσης
Ο Γιάννης Βρούτσης © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενημέρωσε πως ως το τέλος Σεπτεμβρίου «θα μπουν στο σύστημα ΑΤΛΑΣ και όλες οι εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και αγροτών».

Για τις συντάξεις χηρείας και αγροτών που εκκρεμούν, τα αναδρομικά αλλά και την τηλεργασία μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως «το νέο σύστημα ΑΤΛΑΣ, στην πλήρη απόδοσή του, στο τέλος του χρόνου θα απονείμει σε αυτές τις δύο κατηγορίες 4.000 συντάξεις τον μήνα.

»Υπάρχουν εκκρεμείς συντάξεις από το 2014 έως το 2018. […] Εάν δεν είχαμε βρει 17.000 συντάξεις σε κούτες και δεν είχαμε την COVID, θα είχαμε γυρίσει τον δείκτη».

Αναδρομικά

Ο υπουργός επανέλαβε πως «τον ερχόμενο Οκτώβριο θα καταβληθούν σε ένα εκατομμύριο συνταξιούχους 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ – σε μία δόση. Πρόκειται για αναδρομικά του 2015-2016 σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Για το ίδιο ζήτημα υπενθύμισε πως «δόθηκαν αναδρομικά και νέες επικουρικές σε 250.000 συνταξιούχους», ενώ «επανέλαβε πως κύριες συντάξεις και επικουρικές πληρώνονται την ίδια μέρα».

Τηλεργασία

«Σε 24 ώρες θα πρέπει να προχωρήσουν οι εταιρείες με την τηλεργασία ακόμα και από σήμερα ότι μετά τη δημοσίευση της διάταξης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» είπε ακόμη και προειδοποίησε: «Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν. […] θα έχει και αυστηρό πρόστιμο 3.000 ευρώ».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ