Πολιτικη & Οικονομια

Είμαι με τον Καμίνη

Γράφει η Έλενα Μαντζαβίνου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Γ. Καμίνη

Έλενα Μαντζαβίνου
ΤΕΥΧΟΣ 482
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Έλενα Μαντζαβίνου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Γ. Καμίνη, σε ένα κείμενό της στην Athens Voice.

Υποστηρίζω τον Γ. Καμίνη για πολλούς λόγους. Γιατί κράτησε την πόλη όρθια μέσα στις συγκυρίες της δύσκολης τριετίας. Ανέλαβε την Αθήνα στην πιο δύσκολη περίοδο της κρίσης και έθεσε άμεσα τις προτεραιότητες προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες ενός δήμου στα όρια της χρεοκοπίας. Στα τρία και κάτι χρόνια της θητείας του δούλεψε σε συγκεκριμένους τομείς της πόλης (οικονομικό συμμάζεμα, ευρωπαϊκά κονδύλια 120 εκ. ευρώ, κοινωνική αλληλεγγύη και ηλεκτρονική διακυβέρνηση) με συνέπεια και μέθοδο.

Με μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία στην προσέγγιση των θεμάτων της πόλης, δημιουργήθηκαν νέες δομές, συγκροτημένα και σε στέρεα βάση. Θεσμοί όπως ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας και το Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, δούλεψαν με μεγάλη επιτυχία και επεκτείνονται στις δημοτικές κοινότητες, ενώ η λειτουργία των νέων πολιτιστικών και αθλητικών χώρων, που ήδη κατασκευάζονται μέσω ΕΣΠΑ, είναι στον πυρήνα των νέων δράσεων του δήμου. Τα σχολεία ανοίγουν στην κοινωνία, γίνονται σημεία αναφοράς της γειτονιάς, με εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες.

Στον Δήμο της Αθήνας έχει γίνει σημαντικό έργο υποδομής το οποίο ολοκληρώνεται σταδιακά και έχουν μπει τα θεμέλια για μια καλύτερη Αθήνα, για την ευρωπαϊκή και λειτουργική πόλη που όλοι ονειρευόμαστε: κοινωνική αλληλεγγύη, ασφάλεια, έργα υποδομής, καινοτομία, πολιτισμός, δίκτυα πολιτών, δημόσιος χώρος, νέες δομές και υπηρεσίες.

Είμαι με τον Καμίνη γιατί έχει ολοκληρωμένο όραμα για την Αθήνα, για την επόμενη πενταετία. Μια πόλη που βρίσκει το δρόμο προς το αύριο. Μια πόλη ν’ αγαπάς.