Πολιτικη & Οικονομια

Ψηφίστηκαν στη Βουλή αθλητικό νομοσχέδιο και απαλλαγές ΕΝΦΙΑ

«Πέρασε» και το πρόγραμμα για 100.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας - Τι ψήφισαν τα κόμματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρχεται νομοσχέδιο για την κατάργηση των ΝΠΔΔ των δήμων
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εγκρίθηκαν στη Βουλή αθλητικό νομοσχέδιο, απαλλαγές ΕΝΦΙΑ και πρόγραμμα για 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας - Τι ψήφισαν τα κόμματα.

Όπως αναμενόταν, εγκρίθηκαν από τη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο, η τροπολογία για την απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ στα ακριτικά νησιά, αλλά και το πρόγραμμα για 100.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας.

Αναλυτικότερα, η Βουλή ψήφισε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού για την «αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις».

Επί της Αρχής, το νομοσχέδιο ψηφίσυηκε από τη ΝΔ, ενώ όλα τα άλλα κόμματα καταψήφισαν. Το ίδιο και στο επίμαχο άρθρο που αφορά τα όρια ηλικίας και θητείας των διοικήσεων των αθλητικών Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδιών.

Η τροπολογία της κυβέρνησης που αφορά την απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ στα ακριτικά νησιά και το πρόγραμμα κινήτρων σε επιχειρήσεις με μειώσεις μη μισθολογικού κόστους όπου μπορεί να οδηγήσει ως κίνητρο για 100.000 νέες θέσεις εργασίας, ψηφίστηκαν από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, την καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Η πολύωρη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου κινήθηκε σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στην κυβέρνηση, τους βουλευτές της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, προσλαμβάνοντας μάλιστα ορισμένες φορές, η σύγκρουση και προσωπικό χαρακτήρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ