Πολιτικη & Οικονομια

Κουμουτσάκος-Μόρια: Να γίνουν ελεγχόμενα κλειστού τύπου κέντρα

«Η πυρκαγιά στο ΚΥΤ ήταν εμπρησμός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για την κατάσταση στη Μόρια, εκφράζοντας την αναγκαιότητα να γίνουν ελεγχόμενα κλειστού τύπου κέντρα.

O αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση στη Μόρια και σημείωσε ότι «πρέπει να γίνουν αυστηρά και ελεγχόμενα κλειστού τύπου κέντρα».

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο ΚΥΤ ήταν εμπρησμός ενώ σημείωσε πως η χώρα αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει μια τριπλή πρόκληση δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας. 

«Η αλληλεγγύη της Ευρώπης έρχεται πάντα στις δύσκολες στιγμές με μορφή είτε οικονομική, είτε μέσων και πως υπάρχει ετοιμότητα από τους Ευρωπαίους  να στείλουν κοντέινερ, φαγητά κλπ.» Ωστόσο σημείωσε πως «σε περιόδους ηρεμίας όταν πραγματικά χρειαζόταν η αποσυμφόρηση των νησιών θα θέλαμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη από τους εταίρους μας».

Σε ό,τι αφορά το τι πρόκειται να γίνει με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν άστεγοι, ο ίδιος επισήμανε πως «πρέπει να αναζητηθεί χώρος και έχουμε μια δυσκολία με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία όπου θα μπουν σκηνές ώστε να διαμείνουν αυτοί οι άνθρωποι. Πρέπει να γίνουν αυστηρά και ελεγχόμενα κλειστού τύπου κέντρα. Είναι στο δρόμο χιλιάδες σκηνές όμως υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο αντιδράσεις για οποιοδήποτε χώρο που ζητούν να φύγουν από εκεί και από την άλλη υπάρχει η ελπίδα-επιθυμία των ίδιων των μεταναστών ότι είναι ευκαιρία  να φύγουν. Πρόκειται για έναν αστερισμό συμφερόντων που οδηγεί σε μία δύσκολη κατάσταση ενώ προσθέτει πως 5 προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση δεν έχουν γίνει αποδεκτές». 

«Θα επιμείνουμε γιατί πρέπει να κατανοηθεί ότι είναι πρώτο θέμα δημόσιας υγείας, ανθρωπισμού, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας. Θα βελτιωθούν οι εικόνες μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» ανέφερε και σημείωσε πως το πρόβλημα της Μόριας δεν μπήκε ποτέ κάτω από το χαλί γι αυτό και υπήρξε σε σύντομο χρονικό διάστημα αποσυμφόρηση από τις 20.000 στις 13.000.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ