- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κουμουτσάκος-Μόρια: Να γίνουν ελεγχόμενα κλειστού τύπου κέντρα
«Η πυρκαγιά στο ΚΥΤ ήταν εμπρησμός»
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για την κατάσταση στη Μόρια, εκφράζοντας την αναγκαιότητα να γίνουν ελεγχόμενα κλειστού τύπου κέντρα.
O αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε στον ΣΚΑΪ για την κατάσταση στη Μόρια και σημείωσε ότι «πρέπει να γίνουν αυστηρά και ελεγχόμενα κλειστού τύπου κέντρα».
Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι η πυρκαγιά στο ΚΥΤ ήταν εμπρησμός ενώ σημείωσε πως η χώρα αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει μια τριπλή πρόκληση δημόσιας υγείας, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας.
«Η αλληλεγγύη της Ευρώπης έρχεται πάντα στις δύσκολες στιγμές με μορφή είτε οικονομική, είτε μέσων και πως υπάρχει ετοιμότητα από τους Ευρωπαίους να στείλουν κοντέινερ, φαγητά κλπ.» Ωστόσο σημείωσε πως «σε περιόδους ηρεμίας όταν πραγματικά χρειαζόταν η αποσυμφόρηση των νησιών θα θέλαμε μεγαλύτερη αλληλεγγύη από τους εταίρους μας».
Σε ό,τι αφορά το τι πρόκειται να γίνει με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρέθηκαν άστεγοι, ο ίδιος επισήμανε πως «πρέπει να αναζητηθεί χώρος και έχουμε μια δυσκολία με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία όπου θα μπουν σκηνές ώστε να διαμείνουν αυτοί οι άνθρωποι. Πρέπει να γίνουν αυστηρά και ελεγχόμενα κλειστού τύπου κέντρα. Είναι στο δρόμο χιλιάδες σκηνές όμως υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο αντιδράσεις για οποιοδήποτε χώρο που ζητούν να φύγουν από εκεί και από την άλλη υπάρχει η ελπίδα-επιθυμία των ίδιων των μεταναστών ότι είναι ευκαιρία να φύγουν. Πρόκειται για έναν αστερισμό συμφερόντων που οδηγεί σε μία δύσκολη κατάσταση ενώ προσθέτει πως 5 προτάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση δεν έχουν γίνει αποδεκτές».
«Θα επιμείνουμε γιατί πρέπει να κατανοηθεί ότι είναι πρώτο θέμα δημόσιας υγείας, ανθρωπισμού, δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας. Θα βελτιωθούν οι εικόνες μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» ανέφερε και σημείωσε πως το πρόβλημα της Μόριας δεν μπήκε ποτέ κάτω από το χαλί γι αυτό και υπήρξε σε σύντομο χρονικό διάστημα αποσυμφόρηση από τις 20.000 στις 13.000.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Ξεκινά η διαδικασία - Σχέδιο για σύγχρονο κόμβο logistics, ναυπηγικής και ενέργειας
Εντός Ιουνίου ξεκινά το πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ - Κάλυψη δαπανών έως 95%
Πολιτική αντιπαράθεση μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας
Η έγκριση βασίστηκε σε συγκοινωνιακή μελέτη και προκαταρκτική μελέτη βιωσιμότητας
Η ανάρτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τη σύγκρουση που ξέσπασε μετά το πρωτοσέλιδο του Documento
Συνάντηση με την Ειρήνη Πική στο Προεδρικό - Στο επίκεντρο η Έκθεση της Επιτροπής Σοφών
Ο επικεφαλής της Metron Analysis σχολιάζει τη διαμάχη - Προειδοποιεί για ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό
«Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
«Ο Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός θα αποτελέσει την πιο σημαντική παρακαταθήκη του στην πατρίδα»
Η ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Στο νοσοκομείο βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.