Πολιτικη & Οικονομια

Μ. Γλέζος: Συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εάν μετανιώσουν για τα Μνημόνια

Αν και προέβλεψε την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή δηλώνει ο Μανώλης Γλέζος, συμπληρώνοντας ότι ακόμη κι αν είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει συμμαχίες με όλα τα κόμματα  εκτός της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ «εάν μετανιώσουν για τα μνημόνια, αλλάξουν στάση, και θελήσουν να βοηθήσουν μία κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;»

Μιλώντας στον Απόστολο Διαμαντή για την Ελευθεροτυπία του Σαββάτου, ο κ. Γλέζος εμφανίζεται αισιόδοξος «ότι θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές και θα κάνουμε κυβέρνηση της λαϊκής κυριαρχίας», σημειώνοντας πως «δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας και κυρίως χωρίς το λαό. Ο λαός θα αποφασίζει για όλα».

Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να τα μασάει ο Μανώλης Γλέζος ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για διαπραγμάτευση αφού πρώτα καταργησει το Μνημόνιο. «Φυσικά. Δεν προσέχεις τη σειρά: πρώτα καταργώ το Μνημόνιο και μετά έρχομαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα οδηγήσουμε τη χώρα στην πείνα και τον αφανισμό; Όχι. Θα ορθώσουμε το πολιτικό μας ανάστημα και θα απαιτήσουμε να μάθουμε σε ποιον χρωστάμε και πόσο ακριβώς. Kαι με τον καθένα θα κάνουμε συμφωνίες. Και ό,τι έχει κερδίσει από τον δανεισμό θα αφαιρεθεί από το χρέος. Ειδικά με τους Γερμανούς έχουμε λαμβάνειν. Ξερεις πόσα μας χρωστάνει; 162 δισ.». Ακόμη προέβλεψε πως ο λαός θα δώσει και πάλι το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο. «Η Ελλάδα θα αλλάξει την Ευρώπη, θα το δείτε!»