Πολιτικη & Οικονομια

Κορωνοϊός-Κοντοζαμάνης: Μετά τον Δεκέμβριο η παράδοση εμβολίων

Τι είπε για το ζήτημα που έχει προκύψει στο ΕΚΕΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης
Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης © EUROKINIISSI POOL INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

O Βασίλης Κοντοζαμάνης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι οι παραδόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού θα ξεκινήσουν μετά τον Δεκέμβριο.

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης μίλησε στον Ant1 για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι οι παραδόσεις των εμβολίων θα ξεκινήσουν μετά τον Δεκέμβριο, με βάση τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με το ΕΚΕΑ, το οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω αυξημένου φόρτου. Ο υφυπουργός έκανε λόγο για πρόσκαιρη έλλειψη, καθώς όπως είπε, έγιναν παραπάνω έλεγχοι και το πρόβλημα θα αποκατασταθεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

«Όσα τεστ δεν πήγαν στον ΕΚΕΑ πήγαν σε άλλα εργαστήρια και σε καμία περίπτωση δεν σταμάτησε ο ημερήσιος έλεγχος στην χώρα». Όπως έγινε γνωστό το ΕΚΕΑ σε επιστολή του στο υπουργείο έκανε λόγο για «αλόγιστη χρήση τεστ», ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης και αποκάλυψε ότι «έστειλε ορθή επανάληψη» της επιστολής, κατά συνέπεια όπως είπε αυτός ο χαρακτηρισμός πλέον από τον ΕΚΕΑ δεν υφίσταται.

«Είμαστε στις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό τεστ» και ότι «υπάρχει παραγωγική δυνατότητα στην χώρα», κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ