Πολιτικη & Οικονομια

Αγαπηδάκη: Ούτε ένα ασυνόδευτο ανήλικο εκτός ΚΥΤ στη Μόρια

Πόσα ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονται εντός του ΚΥΤ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη ενημέρωσε ότι πια «δεν υπάρχει ούτε ένα ασυνόδευτο ανήλικο εκτός ΚΥΤ στη Μόρια».

Η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Ειρήνη Αγαπηδάκη έκανε γνωστό με ανάρτησή της στο Facebook ότι από εχθές (2/9), «δεν υπάρχει ούτε ένα ασυνόδευτο ανήλικο εκτός ΚΥΤ στη Μόρια». 

Όπως σημειώνει η κα Αγαπηδάκη, στα τέλη Νοεμβρίου 2019, μόνο στη Μόρια, βρίσκονταν πάνω από 1.200 ασυνόδευτα παιδιά εκτός του ΚΥΤ, την ώρα που σήμερα εντός του Κέντρου βρίσκονται 410 ασυνόδευτα ανήλικα. 

Η ανάρτηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη 

Από σήμερα, δεν υπάρχει ούτε ένα ασυνόδευτο ανήλικο εκτός ΚΥΤ στη Μόρια.

Στα τέλη Νοεμβρίου 2019 μόνο στη Μόρια, βρίσκονταν πάνω από 1200 ασυνόδευτα ανήλικα, τα περισσότερα εκτός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στον χώρο που έχει επικρατήσει να ονομάζεται "ζούγκλα".

Σήμερα, βρίσκονται εντός του ΚΥΤ 410 ασυνόδευτα ανήλικα-το 1/3 από όσα υπηρχαν εκεί (κάποια επανενώθηκαν με τις οικογένειες τους, άλλα μετεγκαταστάθηκαν σε άλλα Κ-Μ και άλλα τοποθετήθηκαν σε δομές μακροχρόνιας φιλοξενίας στην ενδοχώρα), ενώ ο συνολικός αριθμός ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκονται στα ΚΥΤ των νήσων δεν ξεπερνάει τα 900.

Έχω την τύχη και την ευλογία να δουλεύω με μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που παλεύουν κάθε μέρα, παιδί-παιδί, με κοινό όραμα, δέσμευση και αφοσίωση. Τους ευχαριστώ μία προς μία και έναν προς έναν, από τα βάθη της καρδιάς μου.

Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν, αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα. Συνεχίζουμε.

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ