Πολιτικη & Οικονομια

Ντιμπέιτ χωρίς τον Σπηλιωτόπουλο

Ακύρωση της τελευταίας στιγμής λόγω της απουσίας Κασιδιάρη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος ακύρωσε τη συμμετοχή του σε τηλεοπτική αντιπαράθεση με τους συνυποψήφιούς του. Το ντιμπέιτ θα γινόταν το πρωί στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" του Σκάι. Από την επιστολή του προς τον σταθμό προκύπτει ότι τον ενοχλεί το γεγονός ότι δεν διευκρινίζονται «τα κριτήρια της παρουσίας ορισμένων εκ των υποψηφίων και της απουσία άλλων». Κοινή είναι η εκτίμηση ότι αναφέρεται στην απουσία του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη, ο οποίος δεν κλήθηκε. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή των άλλων υποψηφίων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανακοίνωση συμμετοχής του κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, επικεφαλής του συνδυασμού μας «Αθήνα Μπορείς», σε εκπομπή τύπου debate που διοργανώνει ο τηλεοπτικός σταθμός σας. Εξ αρχής θεωρήσαμε απαραίτητη τη διεξαγωγή debate για το Δήμο Αθηναίων, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη διασφάλισης αφενός της ισότιμης και απρόσκοπτης συμμετοχής όλων και αφετέρου κανόνων κοινής αποδοχής, που εγγυώνται τον δημοκρατικό διάλογο.

Δεδομένου ότι η διοργάνωση της εκπομπής σας δεν διασφαλίζει τις απαραίτητες αυτές προϋποθέσεις και, επιπλέον, δεν διευκρινίζει τα κριτήρια της παρουσίας ορισμένων εκ των υποψηφίων και της απουσίας άλλων, ευχαριστούμε αλλά δεν αποδεχόμαστε την πρόσκληση σας. Επιπροσθέτως, παρακαλούμε για το αυτονόητο: την ανάκληση οποιασδήποτε αναγγελίας για συμμετοχή μας στην εκπομπή του σταθμού σας και την ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εκπομπής σας, των λόγων της απόφασής μας, όπως επιτάσσουν οι κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου και όχι οι ανάγκες της προβολής των όποιων συνυποψηφίων μας έκριναν διαφορετικά».