Πολιτικη & Οικονομια

Ντ. Μακάλιστερ: H EE στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
defence-ministers.jpg
© EPA/SEAN GALLUP / POOL

«Η βασική απόφαση ως ΕΕ να στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, έχει ληφθεί εδώ και καιρό», τόνισε ο Ντέιβιντ Μακάλιστερ

Η ΕΕ έχει λάβει από καιρό τη βασική απόφαση να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Μακάλιστερ, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις «συνεχιζόμενες πολωτικές και προκλητικές ενέργειες» της Τουρκίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τα κράτη-μέλη της, την Ελλάδα και την Κύπρο. Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις συνεχιζόμενες, πολωτικές και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας», δήλωσε ο κ. Μακάλιστερ προσερχόμενος στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας, στο οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει ως παρατηρητής.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για το θέμα, ο Γερμανός ευρωβουλευτής επανέλαβε ότι «η βασική απόφαση ως ΕΕ να στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, έχει ληφθεί εδώ και καιρό και αυτό σίγουρα οι υπουργοί θα το υπογραμμίσουν σήμερα εκ νέου».

Δενδιας: Βασιζόμαστε στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη

Βασιζόμαστε πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί μεταξύ των Ευρωπαίων ομολόγων του, για το θέμα της Τουρκίας. Χαρακτήρισε δε «απόλυτη αναγκαιότητα» -προκειμένου να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στη Μεσόγειο- τις επικείμενες ανακοινώσεις του Ύπατου Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σχετικά με επιλογές για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

«Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις Μπορέλ, σχετικά με τις επιλογές για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Το θεωρούμε απόλυτη αναγκαιότητα, προκειμένου να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στην Μεσόγειο», δήλωσε ο κ. Δένδιας προσερχόμενος στο 'Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που πραγματοποιείται από χθες στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κλίμα που επικρατεί στο Συμβούλιο, ενόψει της σημερινής συζήτησης για την Τουρκία, ο υπουργός τόνισε: «Βασιζόμαστε πάντα στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αυτές είναι οι αξίες της κοινότητας των εθνών».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ