Πολιτικη & Οικονομια

Χαρδαλιάς: Οι θεωρίες συνωμοσίας μπορούν να αποβούν μοιραίες

«Είναι κατανοητό πως υπάρχει κούραση, όμως ο ιός δεν κουράζεται»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον κορωνοϊό, έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ακούμε καθημερινά θεωρίες συνωμοσίες. Τέτοιες θεωρίες μπορούν να αποβούν μοιραίες καθώς οδηγούν στον κίνδυνο το σύνολο των πολιτών», ανέφερε στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, τόνισε ότι «μέχρι να έχουμε εμβόλιο ή θεραπεία θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε με τον ιό. Να δίνουμε την καθημερινή μας μάχη. Είναι κατανοητό πως υπάρχει κούραση μετά από τόσους μήνες, όμως ο ιός δεν κουράζεται και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μέχρι σήμερα δώσαμε τη μάχη ενωμένοι και βγήκαμε νικητές. Μόνο έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε και να κερδίσουμε οριστικά αυτόν τον πόλεμο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι «τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν φταίει ο τουρισμός για την έξαρση των κρουσμάτων. Στα σύνορα έγιναν πάνω από 360.000 και βρέθηκαν 723 κρούσματα», ενώ για ακόμα μία φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο για ένα lockdown τονίζοντας πως «όπου απαιτείται θα εφαρμοστεί τοπικό».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 168 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ είχαμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ