Πολιτικη & Οικονομια

Βορειοανατολική η πορεία του Oruc Reis - Παρακολουθείται

Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oruc Reis
Oruc Reis © EPA/TURKISH DEFENCE MINISTER

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού - Κινείται βορειοανατολικά, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Σύμφωνα με  νέες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο  «Oruc Reis» κινείται βορειοανατολικά, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας, και εντός των ορίων της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από  βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Στο μεταξύ την Παρασκευή το μεσημέρι μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, καθώς έγινε δεκτό από τις Βρυξέλλες το αίτημα της Αθήνας, προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Βιέννη, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Στη Βιέννη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ