Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης σε ΓΓ ΝΑΤΟ: Απαράδεκτες οι ίσες αποστάσεις με Τουρκία

«Η Τουρκία υποσκάπτει τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γενς Στόλτενμπεργκ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γενς Στόλτενμπεργκ (Φωτογραφία EUROKINISSI)

Η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας ήταν το θέμα της επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ είχε το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γενς Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας, που υποσκάπτει τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η πολιτική των ίσων αποστάσεων είναι αντιπαραγωγική και μη αποδεκτή.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έρχεται λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό πως το Oruc Reis εισήλθε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το Oruc Reis συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία και κινείται 10 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το Oruc Reis ακολουθούν επίσης τα σκάφη «Αταμάν» και «Τζένγκις Χαν». Σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια, το Oruc Reis άνοιξε τον πομπό του, προκειμένου να δείξει ότι βρίσκεται μέσα στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και έτσι η θέση του είναι πλέον ορατή σε πραγματικό χρόνο μέσω του marinetraffic.com.

Οι κινήσεις του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παρακολουθούνται στενά από πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα, από ασυρμάτους στις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας εκμπέμπεται κάθε 15 λεπτά προειδοποιητικό μήνυμα προς τον κυβερνήτη του Oruc Reis να βγει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς βρίσκεται παρανόμως εντός αυτής.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ