Πολιτικη & Οικονομια

Oruc Reis: Επικοινωνία Μητσοτάκη με Σαρλ Μισέλ και Στόλτενμπεργκ

Mε θέμα την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία για την ΑΟΖ και τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την τουρκική NAVTEX

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης/© EUROKINISSI

Mπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μίλησε με τον Σαρλ Μισέλ ενώ θα έχει και επικοινωνία με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το πρωί της Δευτέρας  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης έχει προγραμματιστεί συνομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Σαρλ Μισέλ για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο αναφορικά με την μερική οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) αλλά και τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά την τουρκική ΝΑVTEX

Υπενθυμίζεται πως στις 12.00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Όπως έχει γίνει γνωστό,  η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS, για περίπου ίδια περιοχή που περιγραφόταν σε προηγούμενη ΝΑVΤΕΧ, που είχε εκδώσει προ 20ημέρου, για το ίδιο πλοίο, το οποίο, ωστόσο, τότε δεν έπλευσε προς τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ αναφέρει ότι το ORUC REIS έφτασε στο σημείο των ερευνών επισημαίνοντας ότι «οι προσπάθειές μας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας θα συνεχιστούν αδιάκοπα. Οι 83 εκατομμύρια Τούρκοι μας στηρίζουν».

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ