Πολιτικη & Οικονομια

Η κόκκινη γραμμή 480

Συγνώμη, ακόμα δεν έγιναν οι εκλογές και υπουργοί ανησυχούν αν θα παραμένουν στις θέσεις τους;

Ρεπόρτερ
ΤΕΥΧΟΣ 480
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ρεπόρτερ της Athens Voice καταγράφει τις σκέψεις του.

Συγνώμη, ακόμα δεν έγιναν οι εκλογές και υπουργοί ανησυχούν αν θα παραμένουν στις θέσεις τους στον επόμενο ανασχηματισμό; Δεν είμαστε καλά!


Οργή στη ΝΔ για τις κινήσεις Μπαλτάκου για νέο «δεξιό» κόμμα. Επίθεση πρώην εκ δεξιών του πρωθυπουργού με φράσεις του τύπου «δεν χρειάζεται ούτε η δεξιά ούτε η πατρίδα “επαγγελματίες” δεξιούς».


Και «καρφιά» από βουλευτή του κόμματος: «Πάμε για τη Νέα Ελλάδα και έχουμε γεμίσει κόμματα και κομματίδια στα δεξιά μας».


Τα μαχαιρώματα μεταξύ Ντόρας και ηγεσίας της ΝΔ συνεχίζονται μετά τις δηλώσεις της βουλευτού ότι η ΝΔ δεν είναι πια ένα μεγάλο κόμμα.


Μέχρι και σκέψεις έγιναν στο Μαξίμου να μην επισκεφτεί ο Α. Σαμαράς την περιφέρεια Αν. Στερεάς και Εύβοιας, όπου είναι υποψήφιος ο Κ. Μπακογιάννης.


Ξαφνικά θυμήθηκαν κάποιοι ότι ο Στ. Παπασταύρου, που θεωρείται διάδοχος του Στουρνάρα, στήριξε... Ντόρα στην εσωκομματική αναμέτρηση για την εκλογή αρχηγού ΝΔ!


Από τις εφημερίδες έμαθε ο Σπ. Λυκούδης ότι στην παρουσίαση βιβλίου της Μ. Κοππά θα έδινε το «παρών» και ο Γ. Παπανδρέου.


Μια κρυφή ελπίδα είχε ο Ευ. Αντώναρος για την ευρωλίστα, μήπως και ήταν στους υποψήφιους της ΝΔ. Δεν του έκατσε. Κι άρχισε τα tweets.


Στον τελικό του κυπέλλου βρέθηκε στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο ο «ΠΑΟΚτζής» υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στ.Καλαφάτης. Ατύχησε.


Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και ο Γ. Φλωρίδης θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση βιβλίου του Μαξ. Χαρακόπουλου με θέμα «Ρωμιοί της Καππαδοκίας».


«Η κυβέρνηση του κράτους της Αθήνας ξέρει πού πέφτει στο χάρτη η Σαμοθράκη;» Από τα λεγόμενα του υποψήφιου περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης Τ. Κουίκ, που μπήκε για τα καλά στο νόημα...


«Κι εγώ μαζί σας» είπε ο Κώστας Κιλτίδης (τον θυμάστε;) στους Ψωμιάδη-Νικολόπουλο. Να περάσει ο επόμενος.


Ευχές για επιτυχίες στο Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας-Μοραβίας έδωσε ο Αλ. Τσίπρας στην επίσκεψή του στην Πράγα. Ό,τι είναι αριστερό είναι και χρήσιμο. Πλην Περισσού.


Ο Λαφαζάνης και η Πλατφόρμα είναι το αριστερό άλλοθι του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Μεγάλη η απογοήτευση για το «Αριστερό Ρεύμα». Να λένε τέτοια οι σύμμαχοι!


«Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν είναι ρομά, μουσουλμάνα και ακτιβίστρια. Η καθεμία από τις τρεις αυτές ιδιότητες χωράει με δυσκολία στα κριτήρια του αριστερόμετρου». Αντιγόνη Λυμπεράκη