Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 480

Δημιουργός του Facebook group «Όχι προτεραιότητα στα αυτοκίνητα με μπλε φωτάκια»

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 480
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66830-148766.jpg

Τα Tweets του Forrest Gump

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ΔΕΝ αντιγράφει την ατζέντα του Κασιδιάρη!

Κακόβουλους και κατευθυνόμενους θεωρεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος όσους τον κατηγορούν ότι υιοθετεί το ύφος και την ατζέντα της Χρυσής Αυγής στην προεκλογική του εκστρατεία, επειδή επανέρχεται με εμμονή στο θέμα του τζαμιού και στους λαθρομετανάστες που λερώνουν τις γειτονιές της πόλης – τις οποίες ως γνωστόν οι Έλληνες διατηρούν πεντακάθαρες.

Στην πραγματικότητα, ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με το συνυποψήφιό του Θανάση Πλεύρη, απλώς κάνουν πράξη τη θεωρία του μεγάλου αντικομμουνιστή δάσκαλου, του Τάκη Μπαλτάκου. Και προσπαθούν να απεγκλωβίζουν τους παρασυρμένους ψηφοφόρους του Ηλία Κασιδιάρη με το να τους δείξουν ότι δεν έχουν και μεγάλη διαφορά με αυτόν.

Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι στο εξής τα περιστέρια του Συντάγματος θα πρέπει να ταΐζονται αποκλειστικά με ελληνικής προέλευσης τροφή, ενώ τα τζακούζι της πόλης θα πρέπει να γεμίζουν μόνο με νερό που έχει εμφιαλωθεί στην πατρίδα μας! 


Κι όμως, αντί για όλα αυτά τα κατεβατά που γράφτηκαν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου, αρκούσαν μόλις 4 λέξεις: «Πετσάλνικος», «για», «υπηρεσιακός» και «πρωθυπουργός».

● Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το όνομα του Φίλιππου Πετσάλνικου θα θύμιζε σε πολλούς τον «υπέρ πάντων» αγώνα που έδινε, εν μέσω γενικευμένων περικοπών, προκειμένου να περισώσει τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής.

● Και αυτού του είδους οι υπενθυμίσεις δεν βοηθούν ποτέ το ηθικό των ψηφοφόρων. Ειδικά αυτή την περίοδο, που δόθηκε επίδομα 1,35 εκατομμυρίου ως επιχορήγηση στο ταμείο του «Υπαλληλοβουλιστάν».


Τελικά ήταν τόσο απλό: Αντί να συμμετέχουν σε θορυβώδεις διαγωνισμούς «Για την Εκμετάλλευση του Ελληνικού», τραβώντας την προσοχή και προκαλώντας αντιδράσεις, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες θα μπορούσαν να απευθυνθούν κατευθείαν στο δήμαρχο Ελληνικού για να εκμισθώσουν το χώρο.

● Και μάλιστα χωρίς την υποχρέωση υποβολής πολυδάπανων μελετών και σχεδίων, που ανεβάζουν το κόστος της επένδυσης και την κάνουν απαγορευτική.

● Δηλαδή, τι διαφορά ακριβώς έχει αυτό που έκανε ο δήμαρχος Ελληνικού από τις περίφημες εξαγγελίες για επενδύσεις Fast Track;


Ρητορικό ερώτημα: Ποιος δημιουργεί περισσότερους εχθρούς για την Ορθοδοξία; Ο Νίκος Δήμου ή ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων;

● (Αυτό ως απάντηση στους αρθρογράφους που αναρωτιούνται γιατί ξαφνικά τόσο δημόσιο μένος εναντίον της θρησκείας.) Sorry, αλλά οι εκπρόσωποί της άρχισαν πρώτοι.


«...το είπε έτσι, πίνοντας μια γουλιά green tea…» (απόσπασμα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Δανίκα με την Όλγα Κεφαλογιάννη)

● «...δύο σπουργίτια τσιμπολογούσαν αρειμανίως τα μπισκοτάκια που “λιάζονταν” στο πιατάκι του green tea της Ραχήλ…» (απόσπασμα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Δανίκα με τη Ραχήλ Μακρή)

● Συμπέρασμα: Ως «πρασινοτσαϊοφιλία» ορίζεται η συγκεκριμένη ορμονική διαταραχή που προκαλεί τέτοια ερωτική διέγερση στον πάσχοντα, ώστε να τον οδηγεί στην ανάγκη να ξεσπάσει μέσω συνεντεύξεων ή άλλων αφορμών...


Εξαιρετική ιδέα η εξόφληση του φόρου κληρονομιάς μέσω της εκχώρησης του ακινήτου στο Δημόσιο – και μάλιστα χωρίς ρέστα.

● Ναι, πρόκειται για την πρώτη ιστορική εφαρμογή μιας επαναστατικής καινοτομίας που ανυψώνει τη φορολόγηση σε αυτοσκοπό!

● Δηλαδή, πλέον, το να πληρώνεις φόρο δεν είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ιδιοκτησία σου. Αντίθετα: η απόλαυση προέρχεται μόνο από την ιδέα ότι πλήρωσες φόρο. Έστω κι αν δεν είναι πια δικό σου αυτό για το οποίο τον πλήρωσες...


Άσχετο, αλλά το βιβλίο του Κουφοντίνα το διάβασε τελικά ποτέ κανείς ολόκληρο;

(Ναι, με την παραπάνω ερώτηση μόλις δημιουργήθηκε μια καινούργια θεωρία: Ότι αν οι συζητήσεις που προκαλεί ένα βιβλίο είναι σε σύνολο λέξεων περισσότερες από όσες περιλαμβάνει το ίδιο το βιβλίο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το διαβάσεις.)


Εντάξει, να φωταγωγηθεί η Αθήνα για τη νίκη του Παναθηναϊκού, όπως ζήτησε ο Άρης-Θρησκεία-Θύρα 13-Σπηλιωτόπουλος.

● Μήπως όμως θα έπρεπε πρώτα να αρθεί η απαγόρευση των συγκεντρώσεων που είχε επιβάλει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεδομένoυ ότι όσοι πανηγύριζαν θα ήταν παράνομοι...

●...και με τη φωταγώγηση θα αναγνωρίζονταν πιο εύκολα;


Παράξενη σιγή επικράτησε γύρω από το θέμα των μυστηριωδών πλούσιων κυριών της Βαρβακείου, μετά την αποκάλυψη του Ν. Χατζηνικολάου ότι γνωρίζει την ταυτότητά τους...

● Προφανώς επειδή όλοι περιμένουν πλέον με κομμένη την ανάσα από το δημοσιογράφο να προχωρήσει και σε άλλη σημαντική αποκάλυψη βόμβα.

Π.χ. ποιος έβαλε φωτιά στην αποθήκη του Σαμ και κινδυνεύει η Λόλα.


Πάντως, αν οι έγχρωμοι μπασκετμπολίστες των Clippers ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το ρατσιστικό σχόλιο του 80χρονου ιδιοκτήτη της ομάδας τους, μπορούσαν να κάνουν κάτι ακόμα πιο συμβολικό από το να κρύψουν απλώς το σήμα της ομάδας στις μπλούζες τους.

● Να πετάξουν π.χ. μερικές ενέσεις botox (και μερικά viagra) προς την κερκίδα.


Και τώρα, ενός λεπτού σιγή για τους πλούσιους συμπολίτες μας που δεν υπολόγισαν την ξεφτίλα, ούτε τον πιθανό διασυρμό στους γνωστούς τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο πάθος τους για κρατικά χρήματα – έστω κι αν είναι μόλις 500 ευρώ και ονομάζονται «κοινωνικό μέρισμα». 


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Χειριστής photoshop που επεξεργάζεται φωτογραφίες υποψηφίων για προεκλογικά φυλλάδια


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Eκείνοι που συμφωνούν και αναπαράγουν με ενθουσιασμό τις επιθέσεις εναντίον του Γιώργου Καμίνη από γνωστούς δημοσιογράφους γνωρίζουν ότι πρόκειται για εκείνους ακριβώς τους δημοσιογράφους που έχασαν τις αργομισθίες τους στον 9.84 επί δημαρχίας του και τους συμπαρίστανται ή απλώς το κάνουν από κεκτημένη ταχύτητα;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για...

«Σκουπιδορροπία»: Η προσπάθεια να ισορροπήσεις κάτι που πετάς στην κορυφή ενός γεμάτου κάδου σκουπιδιών, έστω και αν γνωρίζεις κατά βάθος ότι μόλις απομακρυνθείς αυτό θα πέσει στο δρόμο.


Η Μετάφραση της εβδομάδας

n 

Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης «Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες, όπου υπάρχουν».

Μετάφραση «Αν δεν καταφέρουμε να τα κουκουλώσουμε με την έρευνα, υπάρχουν πάντα και οι κρυφές τροπολογίες που απαλλάσσουν τους δημάρχους από τις ευθύνες…»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ