Πολιτικη & Οικονομια

Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης για τον κορωνοϊό - Αυξάνονται οι έλεγχοι

Προβληματισμός από τα πάρτι σε βίλες του νησιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετέβη στη Μύκονο για τον κορωνοϊό - Ανησυχία για τα πάρτι σε βίλες του νησιού - Αυξάνονται οι έλεγχοι σε νυχτερινά μαγαζιά και beach bar.

Στη Μύκονο βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουλίου 2020 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με εντολή του πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα τήρησης των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό.

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ είχε συνομιλίες και με φορείς του νησιού.

Εκεί, ενημερώθηκε τόσο για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε επιχειρήσεις της Μυκόνου σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό όσο και για ζητήματα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τους αστυνομικούς του νησιού να αυξήσουν τις περιπολίες σε νυχτερινά και beach bar. Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης εξήγησε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε βίλες όπου πραγματοποιούνται πριβέ πάρτι στα οποία ορισμένες φορές υπάρχει ακόμα και εισιτήριο για την είσοδο.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι θα πρέπει να επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ακόμα και να θέτονται σε εφαρμογή οι διατάξεις περί κλεισίματος καταστημάτων που παρανομούν. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία σε σοκάκια του νησιού για να διαπιστώσει αν πολίτες και επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, ενώ συμμετείχε και σε πρωινή σύσκεψη στο Δημαρχείο της Μυκόνου με τοπικούς φορείς.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στη Μύκονο με αφορμή τη νέα Αστυνομική Υποδιεύθυνση που θα συσταθεί στο νησί και η οποία θα στελεχωθεί με 100 άτομα. Αστυνομική Υποδιεύθυνση αναμένεται να συσταθεί και στη Σαντορίνη.

Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης: Προβληματισμός και ανησυχία για τα πάρτι σε βίλες της Μυκόνου

Στο επίκεντρο των ζητημάτων που απασχόλησαν τον κ. Χρυσοχοΐδη ήταν και τα πάρτι που γίνονται σε βίλες της Μυκόνου, όπου είναι πρακτικά αδύνατο να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Τα φαινόμενα συνωστισμού, η μη τήρηση των αποστάσεων και η απροθυμία πολιτών να χρησιμοποιήσουν μάσκα, προβληματίζουν τους ειδικούς. Λοιμωξιολόγοι δεν σταματούν να προειδοποιούν ότι τα πράγματα μπορούν να πάρουν πολύ άσχημη τροπή αν συνεχιστούν τα φαινόμενα «χαλάρωσης». Μάλιστα, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο πώς ο συνωστισμός και η απουσία μάσκας σε κλειστό χώρο αποτελούν το «ιδανικό» περιβάλλον για τη διασπορά του κορωνοϊού, εφόσον ανάμεσα στο πλήθος υπάρχει τουλάχιστον ένα θετικό κρούσμα Covid-19.

Παράλληλα, στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές με αυξημένη προσέλευση τουριστών, όπως η Μύκονος, από τη στιγμή που η χώρα έχει ανοίξει τα σύνορά της για τον Τουρισμό και τα μέχρι στιγμής επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι παραμένει «ασφαλής» για τους επισκέπτες από το εξωτερικό.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ