Πολιτικη & Οικονομια

Το post της ημέρας: Γιώργος Παυλάκης

Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ανάρτηση του Δρ. Γιώργου Παυλάκη για τα εμβόλια εναντίον του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Η ανάρτηση του διακεκριμένου Έλληνα γιατρού-ερευνητή Γιώργου Παυλάκη για τα εμβόλια και τους αντιεμβολιαστές.

«Ακόμα πριν βγει εμβόλιο, άρχισε η αμφισβήτηση για το ποσό ασφαλές είναι:

Το πείραμα έγινε και ξέρουμε την απάντηση: Είναι ασφαλές και πολύ καλύτερο από τη μόλυνση με ιό.

Πάρτε τυχαία 1,000 ανθρώπους που μολύνονται με κορωνοϊό. Οι 5 θα πεθάνουν, και άλλοι 15 θα πάνε στο νοσοκομείο, και θα έχουν μόνιμες βλάβες σε πνεύμονες, νεφρά, καρδιαγγειακό, νευρικό κλπ.

Το εμβόλιο δόθηκε σε πάνω από 1.000 ανθρώπους και δεν πέθανε κανένας, ούτε έπαθε μόνιμες βλάβες. Μόνο πυρετό, πόνο και μερικά άλλα παροδικά.

Άρα, το εμβόλιο είναι ασφαλές, και θα είμαστε ακόμα πιο βέβαιοι τον επόμενο χρόνο, με 50.000-100.000 εμβολιασμένους, όταν σας ζητήσουμε να εμβολιαστείτε.

Απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει σε τίποτα. Αυτό που μπορούμε να πούμε μετά από πειραματικούς εμβολιασμούς είναι ότι ένα εμβόλιο έχει, π.χ., λιγότερες πιθανότητες να κάνει βλάβη από 1 στα 1,000 ή ένα στο εκατομμύριο.

Αναρωτηθήκατε πως ξεριζώθηκε η πολιομυελίτιδα στην Ελλαδα;  Μας έβαλαν στη γραμμή στο σχολείο και μας έδωσαν ένα γλυκό καφέ χαπάκι. Το εμβόλιο Sabin, σε όλους. Τέλος της επιδημίας. Σε λίγα χρόνια, δεν υπήρχαν παράλυτα παιδιά σε κάθε σχολείο.

Αναρωτηθήκατε γιατί άλλαξε αυτό το εμβόλιο; Το Sabin είχε ζωντανό αδυνατισμένο ιό και προκαλούσε εγκεφαλίτιδες σε συχνότητα 2-3 σε κάθε εκατομμύριο εμβολιασμούς. Όταν αυτό διαπιστώθηκε, το εμβόλιο άλλαξε με άλλο που χρησιμοποιεί σκοτωμένο ιό, προστατεύει λιγότερο, αλλά είναι ασφαλέστερο. Το ασθενέστερο εμβόλιο είναι αρκετό γιατί έχουμε «ανοσία αγέλης» λόγω του γενικού εμβολιασμού. Αν σταματήσει ο γενικός εμβολιασμός, ή επικρατήσουν οι δήθεν ευαίσθητοι αρνητές του εμβολίου, η πολιομυελίτιδα θα ξαναρθεί να παραλύσει παιδάκια, γιατί ακόμα και σήμερα δεν έχει εξαλείφει τελείως από την ανθρώπινη κοινωνία.

Όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται σήμερα έχουν αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, και είναι όχι μόνο καλυτέρα από την μόλυνση, αλλά και αναγκαία για να λειτουργήσει η κοινωνία μας, αλλιώς θα έχουμε καραντίνες κάθε λίγο.

Τι άλλο χρειαζόμαστε για να καταλάβουμε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και είναι μονόδρομος;»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ