Πολιτικη & Οικονομια

Φώφη Γεννηματά για τουρκική NAVTEX: Χρειάζεται ετοιμότητα

Γιατί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους χειρισμούς της στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φώφη Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά/© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Φώφη Γεννηματά για τουρκική NAVTEX: Η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει με αποφασιστικότητα στις νέες προκλήσεις της Άγκυρας.

Μήνυμα από τη Φώφη Γεννηματά για την τουρκική NAVTEX, που προβλέπει «σεισμικές έρευνες» νοτιοανατολικά του Καστελόριζου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Κάθε καθυστέρηση αποθρασύνει την Τουρκία, εκτίμησε η Φώφη Γεννηματά από την Κρήτη, τονίζοντας ότι προέχει η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα για την αποτροπή κάθε προσπάθειας παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατά την εισαγωγική της ομιλία στην ανοιχτή τηλεδιάσκεψη του κόμματος στην Κρήτη τόνισε:

«Το πρωί δήλωσα από εδώ από την Κρήτη ότι, δυστυχώς, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έστειλε στις ελληνικές καλένδες τη συζήτηση για την τουρκική προκλητικότητα, διατηρώντας έτσι την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και επιβεβαιώθηκε ότι κάθε καθυστέρηση αποθρασύνει την Τουρκία και οδηγεί σε νέες επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

» Ελπίζω να αντιλαμβάνεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης ότι οι κυρώσεις έπρεπε ήδη να είχαν συζητηθεί και επιβληθεί. Τώρα προτεραιότητα είναι η ετοιμότητα και αποφασιστικότητα για την αποτροπή κάθε προσπάθειας παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ