Πολιτικη & Οικονομια

Ενημέρωση για τα ελληνοτουρκικά ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Από τους αρμόδιους υπουργούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ (ΕUROKINISSI)

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ανακοίνωση της τουρκικής Navtex ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ενημέρωση για το θέμα από την κυβέρνηση

Ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ζήτησαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, «μετά τη σύσκεψη για τις εξελίξεις με την Τουρκία, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος και Θοδωρής Δρίτσας ζήτησαν επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς».

Νωρίτερα,  η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία δεσμεύει την θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες από σήμερα μέχρι τις 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ανασταλεί και άδειες των στελεχών.

Η Navtex αφορά έρευνες στον θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά του Καστελορίζου. Μάλιστα, αμέσως τέθηκε σε επιφυλακή το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με πλοία του να πλέουν στην περιοχή. Οι προαναγγελθείσεις «σεισμικές έρευνες» είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σε απόσταση περίπου 180 μιλίων από το Καστελόριζο. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ