Πολιτικη & Οικονομια

ΜεΡΑ25: Παραιτήσεις στελεχών με καταγγελίες για οικογενειοκρατία

«Καρφιά» σε Γιάνη Βαρουφάκη και Δανάη Στράτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάνης Βαρουφάκης, Δανάη Στράτου
Γιάνης Βαρουφάκης, Δανάη Στράτου © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Παραιτήσεις στελεχών του ΜεΡΑ 25 με καταγγελίες κατά Βαρουφάκη για οικογενειοκρατία - «Σύζυγοι, παιδιά, ανίψια κατέχουν έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος».

Αρκετά προβλήματα υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στα εσωτερικά του ΜεΡΑ 25. Παραιτήσεις στελεχών που συνοδεύονται από ανακοινώσεις με καταγγελίες για οικογενειοκρατία μέσα στο κόμμα και βάζουν στο στόχαστρο τη σύζυγο του Γιάνη Βαρουφάκη, Δανάη Στράτου. «Υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος» καταγγέλλουν τα παραιτηθέντα στελέχη.

Σε κείμενο που ανήρτησαν στo Facebook, ο υποψήφιος βουλευτής, Αριστοτέλης Παναγόπουλος, και ο συντονιστής του ΜεΡΑ25 στην Πάτρα, Περικλής Φλωρόπουλος, καταγγέλλουν τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι «τη δεδομένη στιγμή κρατά ένα κόμμα με μία κατ'επίφαση αμεσοδημοκρατία, που στην πράξη δεν υπάρχει».

Όπως γράφουν «μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στην ζωή της. Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος. Κάπως έτσι καταρτίζονται και τα εκλογικά ψηφοδέλτια».

Σε άλλο σημείο γράφουν: «Το κόμμα γέμισε με νεαρά έμμισθα στελέχη τα οποία φυσικά είναι ναί σε όλα προς τον αρχηγό , δεν έχουν ένα ένσημο εργασίας και το κυριότερο είναι αριστεριστές ή αλλιώς άτομα με τις παιδικές ασθένειες του κομμουνισμού όπως έγραφε ο Λένιν. Φτάσαμε στο σημείο ο Γιάνης Βαρουφάκης να εξυμνεί τον Καραμανλισμό , να τον εξισώνει με τον Ανδρέα Παπανδρέου , ενώ μας καλεί να μην δαιμονοποιούμε τους ψηφοφόρους του Τραμπ».

Υποστηρίζουν, δε, ότι το ΜεΡΑ25 «πουλά φθηνό λαϊκισμό που μετά βίας θα το βάλει άλλη μία φορά στην βουλή»

Γιατί αποχωρούμε από το ΜέΡΑ25 ; Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί , στο παρακάτω κείμενο θα αναφέρουμε ενδεικτικά μερικούς...

Posted by Aris Panagopoulos on Monday, July 13, 2020

Την ίδια στάση κρατά και η βουλευτής Βοιωτίας Ράνια Ντάλλη, η οποία γράφει: «Στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές έδωσα όλη μου την ψυχή ως υποψήφια βουλευτής του ΜέΡΑ25 στη Βοιωτία. Οι πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδας μου με τίμησαν με την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο και το ένα τέταρτο των συνολικών ψήφων του κόμματος, αν και είχα φύγει από τη Θήβα από τα 18 μου. Νιώθω βαθειά υποχρέωση και τεράστια ευθύνη απέναντι στους ψηφοφόρους μου. Λυπάμαι που η προσπάθεια στο νομό δεν είχε συνέχεια, ελλείψει ηθικής στήριξης και οργάνωσης από το κόμμα.

»Σήμερα διεκπεραίωσα ηλεκτρονικά τη διαγραφή μου από το ΜέΡΑ25. Ήδη από την προεκλογική περίοδο, βίωσα μεγάλες απογοητεύσεις από υπονομεύσεις και ανοίκειες συμπεριφορές. Εδώ και πολύ καιρό, νιώθω "ξένο σώμα", χωρίς να με συνδέει τίποτα με τις "οικογένειες" και τις "παρέες" που κυριαρχούν στο κόμμα.

»Διατηρώ τις λίγες αλλά πολύτιμες φιλίες που έκανα στο χώρο. Τιμώ τους φίλους που με ψήφισαν στη Βοιωτία και είμαι πάντα δίπλα τους σε προσωπικό επίπεδο. Κρατώ την εμπειρία των εκλογών. Οφείλω, όμως, στον πολύτιμο εαυτό μου την απομάκρυνση από πρόσωπα και πράγματα που διαταράσσουν την εσωτερική μου γαλήνη.

»Εύχομαι ειλικρινά καλή συνέχεια στους πρώην συνοδοιπόρους μου».

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ