Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα Χρυσοχοΐδη - Βούτση για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

«Δολοφόνοι επιτέθηκαν κατά αστυνομικών» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - «Παραιτηθείτε» φώναζε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια στο Σύνταγμα, με αστυνομικούς να δέχονται «βροχή» μολότοφ από κουκουλοφόρους σε διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου για τις πορείες
Επεισόδια στο Σύνταγμα, με αστυνομικούς να δέχονται «βροχή» μολότοφ από κουκουλοφόρους σε διαδήλωση κατά του νομοσχεδίου για τις πορείες/ © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για τα επεισόδια στο Σύνταγμα, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να απαντά στον Νίκο Βούτση.

Άγρια κόντρα μεταξύ Χρυσοχοΐδη και Βούτση για τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά τα επεισόδια στο Σύνταγμα, προκαλώντας την «έκρηξη» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Δώσατε εντολές ή ανεχθήκατε το προγκρόμ σήμερα στους δρόμους της Αθήνας. Δεν μπορείτε κατά την κοινή δημοκρατική λογική και τάξη να είστε σε αυτά τα έδρανα. Ή να απομακρυνθείτε ή να λογοδοτήσετε στη Βουλή. Εάν σε αυτή την εκδήλωση συμβαίνουν αυτά που μαθαίνουμε, παιδιά με μηχανάκια να μπαίνουν μέσα στην εκδήλωση και να προκαλούν, τι θα συμβεί στις επόμενες εκδηλώσεις; Να αναλάβετε την ευθύνη ή, αν σας έχουν υπερβεί τα γεγονότα, να παραιτηθείτε σήμερα» είπε ο κ. Βούτσης, απευθυνόμενος στον κ. Χρυσοχοΐδη.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν αντιλαμβάνομαι τον δραματικό τόνο του κ. Βούτση. Υπάρχουν όμως πραγματικά περιστατικά. Οι δυνάμεις εδώ δέχθηκαν 15 μολότοφ και οι μολότοφ σκοτώνουν. Και έρχεστε να μας πείτε… Τραμπούκοι δολοφόνοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Αυτοί διέλυσαν τη συγκέντρωση και τώρα καταστρέφουν την πόλη. Η αστυνομία δεν είχε κανένα λόγο να διαλύσει τη συγκέντρωση. Η αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές» ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Αν νομίζετε ότι την πολιτική μάχη που χάσατε δυο μέρες, θα την κερδίσετε με τραμπουκισμούς, πλανάστε. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν να καταστρέψουν την πόλη».

Ο Νίκος Βούτσης πήρε εκ νέου τον λόγο και επιχείρησε να απαντήσει. «Απαράδεκτο να λέτε ότι καλύπτουμε ή χρησιμοποιούμε τραμπούκους, πάρτε το πίσω» είπε, με τον κ. Χρυσοχοΐδη να σχολιάζει: «Είπα για τραμπούκους και δολοφόνους. Έχουμε και τραυματίες αστυνομικούς, έπεσαν πάνω με μολότοφ να τραυματίσουν και να σκοτώσουν αστυνομικούς».

«Αυτοί που έκαναν την επίθεση πρέπει να συλληφθούν. Και αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα η αστυνομία πριν καταστρέψουν την πόλη» ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Νίκο Βούτση για τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ