Πολιτικη & Οικονομια

Handelsblatt: Οι Έλληνες βάζουν καλό βαθμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κατά τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Θετικό πρόσημο βάζουν οι Έλληνες πολίτες στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκης, όπως αναφέρει σε άρθρο της η Handelsblatt.

«Καλό βαθμό βάζουν οι Έλληνες» στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής του σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, Handelsblatt.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω άρθρο κάνει εκτενή αναφορά στην αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους Έλληνες πολίτες, και ειδικότερα στα στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και στο 68% της θετικής γνώμης για τον Έλληνα πρωθυπουργό, σε αντίθεση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απολαμβάνει πολύ μικρότερα ποσοστά αποδοχής.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, ο συντάκτης της εφημερίδας, Gerd Höhler σημείωσε ότι «η πορεία της πανδημίας επιβραδύνθηκε πιο πετυχημένα από ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

»Πρόκειται για μία εκπληκτική επιτυχία, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι η Ελλάδα, μετά την κρίση χρέους, είχε θεωρηθεί αποτυχημένο κράτος».

Τέλος, όσον αφορά την μεταναστευτική κρίση, αναφέρεται επίσης η επιτυχημένη διαχείριση της ελληνικής κυβέρνησης που περιόρισε τα κύματα προσφύγων και διατήρησε την ειρήνη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ