Πολιτικη & Οικονομια

Πέτσας για μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση κινείται σταθερά

«Η γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδίδει εύσημα στην Ελλάδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέλιος Πέτσας
Στέλιος Πέτσας © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πέτσας για μεταναστευτικό: «Η κυβέρνηση κινείται σταθερά στους άξονες που από την αρχή είχε χαράξει».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «η γενική διευθύντρια Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Πάριατ, με επιστολή της προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, αποδίδει εύσημα για την κυβερνητική πολιτική. Επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα:

  • Την υπογραφή των συμβάσεων διερμηνείας, καθώς και τη μεταφορά αιτούντων ασύλου από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη βελτίωση του εθνικού συστήματος υποδοχής.
  • Την προληπτική δράση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού σε δομές φιλοξενίας και σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
  • Την ενίσχυση της ασφάλειας στις δομές φιλοξενίας, με την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο εσωτερικό, αλλά και σε κοντινή απόσταση από αυτά.
  • Τη βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας για πολλούς αιτούντες ασύλου, λόγω της εξόδου αναγνωρισμένων προσφύγων από το σύστημα υποδοχής της χώρας μας.
  • Τη σημαντική αύξηση, τους τελευταίους μήνες, στην έκδοση αποφάσεων ασύλου.
  • Τα βήματα για τη συνέχιση του προγράμματος "ESTIA II"».

Και πρόσθεσε: «Επιπλέον, η κυρία Πάριατ υπογραμμίζει ότι η Διεύθυνση της εργάζεται πάνω στην αξιολόγηση των προτάσεων για τη χρηματοδότηση των κατασκευαστικών εργασιών στις δομές Σιντικής και Μαλακάσας, καθώς και στα ΚΥΤ Σάμου, Κω και Λέρου. Σημειώνει μάλιστα ότι τα κέντρα αυτά αποτελούν ένα μεγάλο βήμα προς τη βελτίωση της ασφάλειας και των συνθηκών υποδοχής. Η κυβέρνηση κινείται σταθερά στους άξονες που - από την αρχή - είχε χαράξει. Επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου. Προχωρά στην κατασκευή κλειστών, ελεγχόμενων, δομών και παίρνει στα χέρια της τη διοίκησή τους. Και βέβαια δίνει έμφαση στον περιορισμό των ροών, εντείνοντας διαρκώς τη φύλαξη των συνόρων μας στη ξηρά και τη θάλασσα. Ιδίως για τη θάλασσα, που την θερινή περίοδο δέχεται αυξημένη πίεση, οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος επαγρυπνούν και δίνουν, νύχτα και μέρα, τον καλύτερο τους εαυτό. Εκ μέρους της κυβέρνησης και - πιστεύω - εκ μέρους όλων των Ελλήνων, ευχαριστούμε την καθεμιά και τον καθένα χωριστά». 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ