- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μενδώνη: Ως τον Αύγουστο το αναβατόριο στην Ακρόπολη
Στην πανδημία οφείλεται η καθυστέρηση
Λ. Μενδώνη: Ως τον Αύγουστο ο ανελκυστήρας και ο νέος φωτισμός στην Ακρόπολη - Στο 75% η πλήρωση θέσεων για υπαίθριες εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος,
«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες με πρώτο μέλημά μας την ασφάλειά τους. Ασφάλεια επισκεπτών, ασφάλεια εργαζομένων. Θεωρώ ότι από 1ης Ιουλίου που θα ανοίξει περισσότερο ο τουρισμός, θα αυξηθεί και η επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
Ως προς το αναβατόριο των ΑμεΑ στην Ακρόπολη, η κ. Μενδώνη ανέφερε ότι το έργο, που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Ωνάση και το οποίο θα ήταν έτοιμο τέλος Ιουνίου, θα καθυστερήσει λόγω της πανδημίας. «Με τα σημερινά δεδομένα, υπολογίζουμε τέλος Ιουλίου αρχές Αυγούστου να έχει έρθει ο ανελκυστήρας στην Αθήνα και να αρχίσει να λειτουργεί», τόνισε, ενώ για το τμήμα του έργου που αφορά τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης -και βρίσκεται σε εξέλιξη με την ίδια χορηγία- πληροφόρησε ότι «θα είναι επίσης μέσα στον Αύγουστο έτοιμο».
Επίσης, για τις υπαίθριες εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος που θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, η υπουργός Πολιτισμού ενημέρωσε ότι η χωρητικότητα θα αφορά το 75% των θέσεων. «Χθες, δημοσιοποιήσαμε και το υγειονομικό πρωτόκολλο έτσι όπως μας το έδωσε ο ΕΟΔΥ. Η υποχρέωση θα είναι της έγκαιρης κράτησης, προκειμένου να είμαστε μέσα στο 75%. Από κει και πέρα απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου στην ουρά για να μπούμε στο χώρο της εκδήλωσης. Θα μπορούμε να καθόμαστε ανά δύο, με μία θέση κενή, υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο είναι παρέα. Και φυσικά τα μέτρα ασφαλείας όπως οι απολυμάνσεις, η καθαριότητα των χεριών κλπ.», συμπλήρωσε η κ. Μενδώνη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.