Πολιτικη & Οικονομια

Παλαιστίνιος πρέσβης: Δεν έχουμε συμφωνήσει με Τουρκία για ΑΟΖ

«Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα Marwan Toubassi
Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα Marwan Toubassi © EUROKINISSI/ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα διαψεύδει ότι υπάρχει συμφωνία με την Τουρκία για την ΑΟΖ.

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα Marwan Toubassi διαψεύδει τον συνάδελφό του στην Άγκυρα, ο οποίος χθες δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή είναι έτοιμη να κάνει συμφωνία με την Τουρκία, ανάλογη με αυτή που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη για την ΑΟΖ.

«Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, ως εκ τούτου δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτή την αρχή» διευκρινίζει, σε σημερινή γραπτή δήλωση του, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες και τις ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η δήλωση του Παλαιστίνιου πρέσβη στην Ελλάδα Marwan Toubassi είναι η εξής:

«Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) εκεί, περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και τα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη. Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ως εκ τούτου, δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή. Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα Παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ». 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.